Адашевци: ШУМАДИНЦИ И СРЕМЦИ У ИСТОМ СТРОЈУ

Поводом годишњице пробоја Сремског фронта (12. априла 1945. године) као и сваке године представници СУБНОР-а Шумадије, обишли су СУБНОР МЗ Адашевци са којим негују изузетне односе већ више деценија, и том приликом положили венац на спомен обележје на гробљу у Адашевцима где почивају и погинули борци из Шумадије, у борбама на Сремском фронту.

Делегацију СУБНОР-а Шумадије предводили су, заменик председника Окружног одбора СУБНОР-а Шумадије проф. Томислав Домановић, Радомир Радосављевић председник СУБНОР-а Аранђеловац, Миодраг Лазић председник СУБНОР-а Тополе са сарадницима.

Обраћајући се домаћинима Радомир Радосављевић у име СУБНОР-а Шумадије и председника, академика пук. Жељка Зиројевића, посебно је истакао да су Шумадинци и Сремци и у тим најтужнијим данима били заједно, крварили, борили се против фашистичког завојевача и раме уз раме гинули.

То заједништво преузели су на себе њихови потомци као настављачи славних традиција српског народа, заправо свих оних који који су дали живот за Отаџбину у борби против фашистичких завојевача и њихових слугу.

Ово је још један од доказа да се потомци одужују својим славним прецима, борцима за слободу.