САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863291Укупно посета:
  • 2654519Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

СРЕЋАН ПУТ, АЛЕКСАНДРЕ ВАСИЉЕВИЧУ!

Амбасадор Руске Федерације  у Србији, Александар Васиљевич Конузин,  завршио је дипломатски мандат у нашој земљи, опростио се са многим званичницима, а посебно је пожелео да се, како је рекао, састане са партизанима из Другог светског рата, ветеранима НОБ и НОП. И сусрет је одржан у петак предвече, 14.септембра, у препуној дворани СУБНОР-а у Београду.

Отварајући импозантни скуп, председник Републичког одбора проф.др Миодраг Зечевић је изразио захвалност амбасадору Конузину за пријатељску сарадњу и разумевање и признавање непорециве улоге српских и југословенских бораца кроз одлучну борбу партизанских бригада и народно-ослободилачке војске у сламању хитлеровских и осталих нацистичких хорди и њихових помагача.

Искусни дипломата Александар Васиљевич је у надахнутом говору подсетио на најважније детаље из своје очигледно успешне мисије у Србији на приближавању две државе и народа, излагао је о традиционалном вековном пријатељству и сарадњи Руса и Срба током Првог и Другог светског рата, нагласио да у његовој земљи ветеране из борби за ослобођење од варварских окупатора изузетно поштују, о учењу младих поколења да још дубље развијају патриотизам и свакодневну приврженост отаџбини. Конузин је такође подвукао значајну и свеобухватну сарадњу борачких организација две државе у заједничком интересу народа да везе у привреди и осталим значајним делатностима буду на узлазној питањи – како је то прецизирано и у недавном успешном договору у Сочију председника Николића и Путина.

Са задовољством могу да кажем, нагласио је Конузин, да ће мом колеги на месту амбасадора у Београду бити посебно задовољство да настави продубљавање контаката на траси која је прецизно зацртана на узлазној линији.

На крају скупа, који је протекао у изразито пријатељској атмосфери, проф.др Миодраг Зечевић је уручио амбасадору Александру Васиљевичу захвалницу СУБНОР-а Србије и пригодан симболичан поклон као сећање на боравак у нашој земљи.

И генерал Љубиша Стојимировић, као председник Клуба генерала и адмирала, колективног члана борачке организације, предао је амбасадору Конузину књигу о свим славним официрима наше армије.

Одлазећи амбасадор Руске Федерације, емотивно дирнут, примио је од посетилаца пригодне знаке сећања, а многи су желели и да снимком овековече заједнички опроштајни сусрет у Београду у просторијама борачке организације Србије.

  

 

  

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.