САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 833061Укупно посета:
  • 2596413Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ДАН СЛАВЕ И ЧАСТИ

Дан ослобођења општине Апатин, обележен је Свечаном седницом Скупштине општине у Великој сали Дома културе. Програму су, поред представника друштвено-политичког живота и грађана апатинске општине, присуствовале бројне званице.

Председник општине,др Живорад Смиљанић, је говорио о значајном датуму осврћући се на херојску борбу до ослобођења у Другом светском рату. Потом је приказан филм под називом “Деценија Апатина 2004-2014” у продукцији локалне телевизије. Филм говори о најважнијим инвестиционим улагањима у наведеном периоду у свим насељеним местима и актуелним пројектима, развоју апатинске општине и друштвеном животу. У изградњу Апатина у последњих десет година, захваљујући локалној самоуправи, уложено је преко 16,5 милијарди динара.

Традиционалне Октобарске награде, највише признање које се додељује за постигнуте резултате у разним областима, добило је укупно петнаест појединаца, привредних колектива и институција.

У културно-уметничком делу програма је одржан концерт под називом “Песма у част љубави” уз оперске диве, сопрана Зорице Белић и мецосопрана Јадранке Јовановић.

Бројне делегације су положиле венце на спомен-обележја борцима у народноослободилачким ратовима 1941-1945. и ратовима 1991-1999. године. На Споменик погинулим црвеноармејцима цвеће је положила представница Амбасаде Русије у Београду. Цвеће на спомен-бисте положили су ученици Основне школе “Жарко Зрењанин”. Венац је, по традицији, положила и делегација Савета социјалистичке омладине општине Апатин.

Стево Драча, председник СУБНОР-а општине Апатин, говорио је о историјском октобарском датуму, када су партизанске јединице 51. дивизије народноослободилачке војске у садејству са јединицама славне Црвене армије протерале фашистичког окупатора и ослободиле град и општину. На Градском гробљу у Апатину и на месном гробљу у Пригревици, положено је цвеће на гробове погинулих бораца у ратовима 1990-99. године, а у свим насељеним местима положени су венци на спомен-обележја. 

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Апатин

  • pedjaza каже:

    Opština Apatin i OO SUBNOR-a, uz predstavnike drugih institucija, su uz bogat društveni, istorijski i kulturno-umetnički sadržaj, dali primer mnogima kako treba obeležiti Dan oslobođenja.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Сунчано
07:0115:57 CET
СубНедПон
10/2°C
11/2°C
11/3°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.