АПАТИН: ДАН ДРЖАВНОСТИ

У Општини Апатин свечано и достојанствено је обележен 15. фебруар – Дан државности Републике Србије.

СУБНОР Општине Апатин и његово чланство дали су посебан значај обележавању овог датума. Приликом полагања цвећа и венаца на спомен-обележја, одајући дужан помен и негујући Културу сећања на славне претке, секретар СУБНОР-а Општине Апатин, Весна Павловић, између осталог је истакла „као што се поносимо Карађорђем, Милошем и Димитријем Давидовићем, тако се данас поносимо актуелним државним руководством којем и овом приликом пружамо подршку на путу изградње слободне и самосталне, демократске и све богатије Србије. СУБНОР као антифашистичка и државотворна организација даје и пружаће и даље допринос неопходном заједништву у име сутрашњице и нових генерација, то је његова обавеза и одазив одговорности на додељеном Светосавском ордену од стране председника Републике Србије“.

Након полагања цвећа и венаца на спомен-обележја у великој сали општинског Културног центра Апатин одржана је свечана академија са богатим културно-уметничким програмом. На самом почетку свечане академије присутнима се обратила председница општине, Дубравка Кораћ, које је истакла да је „Србија данас слободна и независна, а тежња свих оних који је воде, на челу са председником Републике господином  Александром Вучићем, је да таква остане и за генерације које долазе. Колико год да је слобода и независност, за коју су се они изборили била скупа, толико је наша обавеза да је сачувамо, данас већа. Колико год да су се наши преци борили у рововима и на ратиштима, толико је данас важна дипломатска мудрост и борба, која нам чува слободу и могућност просперитета“.

У оквиру културно-уметничког програма, публици су се представиле певачка група „Етна“ и вокално-инструментални састав „Крчаг“, који су све присутне, извођењем српских националних песама и избором адекватне поезије, подсетили на славну српску историју.

15. фебруар 2023. год.