СРЕМЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН ДРЖАВНОСТИ У ОРАШЦУ

Поводом Дан државности Републике Србије, чланови СУБНОР-а Месне заједнице Лаћарак је први пут присуствовала обележавању Данa државности у Орашцу захваљујући сарадњи са Општинском организацијом Савеза потомака ратника Србије 1912-1920 Чукарица. Положен је венац у на Спомен обележје у Марићевића јаруги у спомен на учеснике устанка 1804. године.

Потом су Лаћарци присуствовали Централној свечаности обележавања Дана државности, која се традиционално одржава у Орашцу код Споменика Вожду Карађорђу. Након помена устаницима венце на Споменик Карађорђу су положили председник Народне скупштине Србије Владимир Орлић и председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић уз присуство високих званица Републике Србије и Републике Српске, дипломатског кора и великог броја грађана. Након званичног обраћања председника Скупштина, изведен је уметнички програм посвећен славној српској историји и вожду Карађорђу, који су извели бројни глумци и вокални солисти.

По завршетку званичног програма Лаћарци су посетили Аранђеловац и поклонили се сенима учесника Првога светскога рата крај Спомен костурнице на уласку у Аранђеловац посвећене српским и аустроугарским ратницима погинулим у Првом светском рату.