АПАТИН: ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Уз пуну сарадњу и подршку локалне самоуправе, горди на идеале палих, СУБНОР Општине Апатин обележио је 9. мај – Дан победе над мрачним силама фашизма у Другом светском рату.

Испред Општинског културног центра, уз велики број чланова СУБНОР-а, делегација и представника локалне заједнице, војске, организација и удружења грађана, месне заједнице, јавних предузећа, установа и средстава информисања после интонирања државне химне „Боже правде“ и свечане песме СУБНОР-а „Партизан сам тим се дичим“, беседе председника СУБНОР-а Апатин, положени су венци и цвеће на спомен-обележја и одата је пошта и захвалност палим борцима за слободу и свим жртвама фашистичког терора.

У свом обраћању, Стево Драча, председник СУБНО-а Општине Апатин, између осталог рекао је „Борба за слободу је вечна. Уједињени, храбри, мирни али и инатни и пркосни били смо и пре 79 година, као и пре 25 година. Такви смо и данас када нас силници и нељуди притискају свим силама да нас понизе, да нам отимају наше територије, да нас сатру и потчине, и гле чуда да слободарски и више страдални српски народ прогласе геноцидним. Из свих тешкоћа и неправди много тога смо научили. Зато и данас дајемо и шаљемо пуну подршку државном руководству и политици независности, војној неутралности, поштовања међународног права, политици мира и рада, учења и прогреса. Своји на своме, не угрожавајући никога, хоћемо да живимо слободу. Бранићемо је свакодневно и одбранићемо је, јер је волимо, јер волимо Србију, јер волимо живот у њој“.

Дан победе свечано је обележен и у насељеним местима Општине Апатин – Купусини, Свилојеву и Сонти.

9.5.2024.

фото: Радио Дунав