ИНЂИЈА: ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Свечаном академијом и полагањем венаца и цвећа на споменик у центру града, општинска организација СУБНОР-а у Инђији, у сарадњи са локалном самоуправом обележила је 9. мај Дан победе над фашизмом у Другом светском рату.

Свечану академију је отворила Драгица Ковачевић, председница СУБНОР-а Општина Инђија која је подсетила на значај победе над фашизмом и отпор који смо као народ пружили фашистичкој немани. Испред СУБНОР-а Србије и СУБНОР-а АПВ окупљенима се обратио председник Јово Барошевчић који је уз кратак осврт на прошлост и улогу нашег народа у слому фашизма говорио о потреби јединства и јачања економске моћи Србије што ће имати позитивне ефекте на стандард свих грађана. Посебне поздраве упутили су представници локалне самоуправе и Амбасаде Руске федерације у нашој земљи.

Осим представника Општине Инђија и борачке организације, венце су положили и представници руске амбасаде у Београду и заједно са тог места упутили снажну поруку младим генерацијама да чувају тековине слободе коју су нам преци изборили.

Изведен је и богат културно-уметнички програм.

9. мај 2024. год.