СЕВОЈНО ОБЕЛЕЖИЛО ДАН ПОБЕДЕ

Одавањем поште и полагањем венаца код спомен обележја погинулим партизанима Божу Ковачевићу и Милети Милетићу, борцима Друге крајишке бригаде у Севојну – засеок Гајеви, Градска општина Севојно и Организација бораца Севојно обележили су Дан победе над фашизмом у Другом светском рату.

Код спомен обележја венце су положиле делегације: Градске општине Севојно, СУБНОР-а Ужице и Севојно и Градске организације СПС-а Ужице.

Скупу се обратила Мирјана Ђурић председница Градске општине Севојно, изневши похвале на рад борачке организације Севојно.

Обраћајући се скупу, Војин Мрђа, секретар СУБНОР-а Ужице, поред осталог, говорио је о завршним операцијама на простору Западне Србије, са посебним освртом на борбе у ужичком крају.

На овом месту, Народни музеј Ужице и Савез бораца Севојно, поставили су ово спомен обележје, као сећање на нихову жртву, а породице погинулих у Првом светском рату подигли су споменике крајпуташе Драгоју Аврамовићу, Михаилу Новаковићу, Недељку Благојевићу и Мијаилу Аврамовићу.

Борачка организација Севојно, са истом пажњом односи се према спомен обележјима из свих ратова и настоји да се ни једно спомен обележје не заборави и да се иста још боље одржавају.

СУБНОР УЖИЦЕ

09.05.2024.