Аранђеловац: СЕЋАЊЕ НА ХЕРОЈА

Испред споменика народном хероју Милану Илићу Чичи у градском парку који носи његово име положени су венци и одата почаст њему и свим антифашистичким борцима.

Испред локалне самоуправе венац је положио председник Скупштине општине Никола Обрадовић са сарадницима, СУБНОР Аранђеловца, СПС општине. Подсећањем на ратни пут народног хероја Милана Илића Чиче, председник ОО СУБНОР-а Радомир Радосављевић је истакао да је Чича рођен 28. фебруара 1886. године у селу Горња Трешњевица код Аранђеловца. Учесник је балканских и Првог светског рата. Организатор је формирања Првог партизанског шумадијског одреда. Био је заменик и командант одреда, био је у строју Прве пролетерске бригаде као командант Петог батаљона. Погинуо је храбро 21. јануара 1942. године у Пјеновцу, општина Хан Пијесак. Основна школа са преко 1200 ученика носи његово име, а као дан школе слави 28. фебруар када је рођен народни херој.

Још једном је указао да су идеје антифашизма и сећања на њене носиоце и даље снажно присутне као и непоколебљив став да се имена школа и установа не мењају у односу на дневну политику.

Ученици школе приказали су пригодан културно уметнички програм који су присутни срдачно поздравили.

Чланове СУБНОР-а примио је директор ОШ „Милан Илић Чича“ и упознао их са успесима који ученици постижу у настави.

28. фебруар 2024. године