Рача: ПОМОЋ У СВАКОМ МОМЕНТУ

Локална управа Раче, без обзира на апеле Удружења пензионера Раче међу којима је и велики број чланова СУБНОР-а, одлучила је да преда објекат који је користила ова организација приватним лицима који су одмах кренули у његово рушење. Дат је веома кратак рок да се намештај и све остало из поменутог простора исели.

Имајући у виду све ово, СУБНОР Раче и њен председник проф. Тома Домановић после консултације са Окружним одбором СУБНОР-а за Шумадију и председником академиком пук. Жељком В. Зиројевићем одлучили су да прискоче у помоћ и у своје просторије сместе инвентар и на тај начин омогуће Удружењу пензионера услове за рад. Како је речено, тако је и учињено.

На жалост локалне управе у појединим срединама сматрају да им борачке организације, удружења пензионера и сличне нису потребне па имају према њима лош однос, почев од недобијања средстава и стварања услова за рад. Борци који су били на бранику Отаџбине, борили се за своју земљу, њену част, слободу и достојанство, као и пензионери који су је изграђивали требало би да имају право бар на поштовање и уважавање. Изгледа на жалост да има и оних који не мисле тако па се понашају некоректно и нехумано, заборављајући да ће временом и они постати пензионери. Па нека се бар мало замисле шта раде.