Азања

БОРЦИМА У СПОМЕН

Поводом 4. јула – Дана борца, СУБНОР у Азањи је организовао свечаност и полагање венаца на спомен обележје погинулих бораца НОР-а 1941 – 1945. године и новијих ратова (1991 – 1999. године).

Председник борачке организације у овом највећем селу Шумадије Зоран Ђурђевић је истакао значај 4. јула – Дана борца, када је под вођством КПЈ и Тита донета одлука о дизању устанка против окупатора и њихових сaрадника а затим се осврнуо на догађаје из 1991 – 99. године, бесомучне НАТО агресије на нашу земљу, као и на значај чувања историјске истине о нашој слободарској традицији и антифашизму.

Потпредседнки СУБНОР-а Србије, пуковник Жељко В. Зиројевић поздрављајући све присутне у име СУБНОР-а и председника Душана Чукића истакао је значај датума из славне историје као и чињеницу да сви покушаји прекрајања историје са које год стране долазили неће умањити значај НОР-а и одбране наше Отаџбине.

Венце на спомен обележје положиле су делегације СУБНОР-а Азање, Шумадије, Крагујевца, Раче, Смедеревске Паланке, Удружења пензионера, СНС-а, Скупштине општине Смедеревска Паланка и чланови породица погинулих. Значајно је напоменути да је присуство већег броја људи него ранијих година на овом скупу доказ враћања поверења у СУБНОР и његове слободарске традиције. Са скупа је послат телеграм подршке и жеља за брже оздрављење председника СУБНОР-а Србије Душана Чукића.