Београд

БЕЗ РАДА И ПОЖРТВОВАЊА НЕМА УСПЕХА

Београдска организација, важна карика у ланцу масовне СУБНОР-овске породице, окупила је активисте и пријатеље да у последњим данима 2016.године анализира рад и предложи обавезе у наступајућих дванаест месеци.

У уводном слову председник Градског одбора Боро Ерцеговац набројао је низ успешних акција и оцену да и убудће без рада и пожртвовања нема успеха. Градска организација је омасовљена, а примећено је да у редове СУБНОР-а као доказаног патриотског и антифашистичког удруживања ступају све више млади људи забринути и јачањем широм Европе и света ретроградних појава и групација што изазивају сукобе и подгрејавају ратни вихор.

На скупу је говорио и председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић истичући задовољство претходним периодом, због чега су добијена и веома значајна државна признања попут Златне повеље „Српски ратник“ за веома успешну промоцију Републике Србије и антифашизма у међународним форумима и манифестацијама. То још више обавезује СУБНОР да разграна препознатљиву и признату делатност и у оквиру наше државе, па у том смислу, не тражећи било какве привилегије, с великим разлогом и поводом тражи да се у 2017.години коначно на другачији начин реши друштвени статус сходно улози и резултатима рада СУБНОР-а и према критеријумима важећим у сличним ветеранским удружењима широм антифашистичке Европе.

Градски одбор Београда је на свечаности доделио и пригодна признања установама и појединцима заслужним  за рад организације.