Велико признање

„СРПСКИ РАТНИК“ ЗА  АНТИФАШИЗАМ

Наша организација, СУБНОР Србије, са преко 130.000 вредних чланова, доказаних родољуба и чувара славне отаџбинске традиције, добитник је великог признања „Српски ратник“ за антифашизам.

Тек установљену Златну плакету за успешно – како је прецизирано – представљање Републике Србије на међународним антифашистичким форумима и манифестацијама уручио је министар у Влади Србије Александар Вулин на свечаности у Београду председнику СУБНОР-а Душану Чукићу.

СУБНОР Србије је ово високо признање наше државе залужио истрајно се борећи и током 2016, као што ће то чинити и наредних година, на светском плану и у оквиру низа најзначајнијих федерација ветерана и скупова антифашиста, промовишући улогу, значај и допринос Србије у напорима да завладају мир и разумевање и спречи бујање ретроградних порива и настојање фашистичке идеологије у разним облицима да поново овладају многим просторима.

Захваљујући на изузетној награди, Златној плакети ”Српски ратник” добијеној у знак признања за успешан благотворан рад, председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић је у име масовне организације истакао складан партнерски однос и разумевање у корист општег бољитка, али је још једном, у исто време, затражио да се СУБНОР-у што пре врати неправедно и реваншистички, у такозваном транзицијском периоду, одузети друштвени статус и масовна патриотска корисна антифашистичка организација убудуће измести из прописа у постојећем наметнутом закону о удружењима.

СУБНОР Србије тражи место које залужује и решење као у свим европским државама које поштују ветеране и цене њихов допринос и акције. Однос задњих година уверава да ће се то тако урадити и код нас.

На свечаности су додељена признања још неким удружењима, институцијама и појединцима за ангажовање у здравственој и социјалној заштити бораца и њихових породица.

Министар Александар Вулин се обратио скупу истичући значај награђених за просперитет Србије и наговестио низ мера које ће побољшати и на бољи начин систематизовати област са великим заслугама, у разним периодима, за опстанак и даљи развој наше отаџбине.