САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863390Укупно посета:
  • 2654674Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

“СРПСКИ РАТНИК” ЗА  АНТИФАШИЗАМ

Наша организација, СУБНОР Србије, са преко 130.000 вредних чланова, доказаних родољуба и чувара славне отаџбинске традиције, добитник је великог признања “Српски ратник” за антифашизам.

Тек установљену Златну плакету за успешно – како је прецизирано – представљање Републике Србије на међународним антифашистичким форумима и манифестацијама уручио је министар у Влади Србије Александар Вулин на свечаности у Београду председнику СУБНОР-а Душану Чукићу.

СУБНОР Србије је ово високо признање наше државе залужио истрајно се борећи и током 2016, као што ће то чинити и наредних година, на светском плану и у оквиру низа најзначајнијих федерација ветерана и скупова антифашиста, промовишући улогу, значај и допринос Србије у напорима да завладају мир и разумевање и спречи бујање ретроградних порива и настојање фашистичке идеологије у разним облицима да поново овладају многим просторима.

Захваљујући на изузетној награди, Златној плакети ”Српски ратник” добијеној у знак признања за успешан благотворан рад, председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић је у име масовне организације истакао складан партнерски однос и разумевање у корист општег бољитка, али је још једном, у исто време, затражио да се СУБНОР-у што пре врати неправедно и реваншистички, у такозваном транзицијском периоду, одузети друштвени статус и масовна патриотска корисна антифашистичка организација убудуће измести из прописа у постојећем наметнутом закону о удружењима.

СУБНОР Србије тражи место које залужује и решење као у свим европским државама које поштују ветеране и цене њихов допринос и акције. Однос задњих година уверава да ће се то тако урадити и код нас.

На свечаности су додељена признања још неким удружењима, институцијама и појединцима за ангажовање у здравственој и социјалној заштити бораца и њихових породица.

Министар Александар Вулин се обратио скупу истичући значај награђених за просперитет Србије и наговестио низ мера које ће побољшати и на бољи начин систематизовати област са великим заслугама, у разним периодима, за опстанак и даљи развој наше отаџбине.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.