САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 833058Укупно посета:
  • 2596407Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЈЕДИНСТВО КУЋУ ГРАДИ

Велике успехе, на домаћем и међународном плану, постигао је у протеклим годинама СУБНОР Србије захваљујући добрим програмима и јединству.

Овим речима, изнетим на састанку у Председништву у Београду са делегацијом наше организације из Пирота, потврђено је и опште мишљење са изборних скупштина одржаним широм Србије.

СУБНОР је ојачан масовновшћу и прилазом нових квалитетних чланова разних струка и генерација и укупним радом настоји да, у оквиру својих препознатљивих програмских принципа, допринесе у садашњем времену развоју и бољитку отаџбине.

 Неопходно је даље учвршћивање јединства организације да би кућа, постављена на чврстим и јасним темељима, била осигурана за будућност од покушаја, мада минорних у неким срединама, да расколнички и каријеристички појединци преко признатог и познатог СУБНОР-а остварују сопствене интересе.

О томе су на принципијелан и  конструктиван начин говорили, износећи примере из своје средине, председник Градског одбора СУБНОР-а у Пироту Пецо Тодоровски, потпредседник Никола Божић и члан Председништва Часлав Видановић.

Председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић и чланови Председништва Душанка Лукић Хавелка и Мирољуб Васић потврдили су низ примера доброг рада и, у исто време, захтеве из организација као недељиве целине да се, на основу статутарних права, енергично и у зачетку спрече запажене расколничке намере чије је циљ подривање улоге и значаја СУБНОР-а као јединственог тима на заједничким традиционалним патриотским и антифашистичким принципима на темељима славне народноослободилачке партизанске борбе која је дала огроман допринос ослобађању окупиране земље и победи антихитлеровске коалиције у Другом светском рату.

Јединствени СУБНОР Србије, носилац Златне повеље ”Српски ратник” добијене у децембру 2016. године као тек установљену награду Владе Републике Србије за успехе у представљању наше државе на светској сцени, добио је ових дана још једно ласкаво признање – Извршни комитет Међународне федерације покрета отпора и антифашиста, са седиштем у Берлину, састаће се почетком септембра у Београду да би размотрио најактуелније догађаје из свог делокруга рада.

СУБНОР и Србија су и том одлуком, као домаћини сусрета на највишем нивоу, потврђени још једном као стабилан респектабилан партнер у очувању мира и разумевања.  

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Ведро
07:0115:57 CET
СубНедПон
10/2°C
10/2°C
11/3°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.