Вршац

Вршац

НАШ РАД – ЧИСТ  ГРАД

 Вршац је  био домаћин еколошке акције чији су организатор српске кабловске мреже које другу годину реализују пројекат под називом „Не прљај, немаш изговор!“.

СУБНОР у Вршцу одабран је од Градског већа да као поуздан сарадник учествује на уређењу простора Дома за старе који се налази на ободу вишевековног градског парка. За кратко време чланови СУБНОР окопали су шездесетак новозасађених стабла и уредили врт испред дома. У доброј атмосфери, стари акцијаши су још једном показали да је СУБНОР у Вршцу  распектабилна организација на коју се свакодневно могу ослонити и грађани и локална самоуправа.

Руководећи се основним принципима  Статута СУБНОР Србије, у Вршцу  настоје да на различите начине деловања придобију подршку за очување традиције антифашизма и историјскле истине о ослободличкој борби у Другом светском рату.

Добивши медијску прилику, уз похвале СББ  и Градском већу Вршца, конкретно Милошу Васићу,задуженом за екологију, сугерисали смо да се тежиште оваквих акција усмери на предшколску  и школску децу и омладину, како би се на тај начин, од малена, васпитавали и учили да чувају животни простор и вредности створене радом њихових родитеља.