САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 871275Укупно посета:
  • 2667314Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЗАКОН О БОРЦИМА НА ЈАВНОЈ РАСПРАВИ

У Београду је, у Палати ”Србија”, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао о актуелним питањима из области борачко – инвалидске заштите и заштите цивилних инвалида рата са представницима тих организација.

Посебно је речено да ће нови кровни законодавни акт који регулише ову област, у чијој су припреми учествовала у оквиру радне групе и поменуте организације, бити ускоро упућен на јавну расправу. А потом ће Влада Републике Србије дати посланицима Народне скупштине на одлучивање како би закон, сматра се, могао бити у примени с почетком наредне године.

У разговору у Палати ”Србије” учествовали су и државни секретар Ненад Нерић и самостални саветник Саша Дујовић. У име СУБНОР-а Србије присуствовао је и учествовао у дебати председник Душан Чукић.

Министар Ђорђевић рекао је да ће поновити још једном иницијативу према локалним самоуправама да донесу правне акте, који ће бити објављени на сајту Министарства, а који ће омогућити откуп станова изграђених из средстава јапанске донације и средстава НИП-а који су војним инвалидима и корисницима породичне инвалиднине додељени у закуп.

„Председник Александар Вучић дао је јасне смернице да је брига о борцима, њиховим породицама и традицији нешто чему Министарство којим руководим треба да посвети посебну пажњу и том политиком се водим. Сви заједно морамо да поштујемо оне који су се борили за нашу земљу, сачувамо сећање на оне који су дали животе за наше боље сутра и нашу државу“ – рекао је Ђорђевић и додао да ће се одржати састанак представника Министарства и пословних банака на коме ће бити разматране могућности да се овим корисницима одобре повољнији кредити  ради откупа наведених станова.

Министар је истакао да је припремљена радна верзија Нацрта закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица, у чијој су припреми учествовали и представници удружења, као и да ће се у најкраћем могућем времену спровести поступак јавне расправе у вези овог текста нацрта закона.

„Неопходно је да се расправа одржи у што већем броју градова, како би се омогућило свим заинтересованим да се упознају са законом и о њему дају мишљења. Након спроведене јавне расправе, у складу са датим примедбама, предлозима и сугестијама припремиће се коначни текст Нацрта закона који ће се пустити у даљу процедуру“, рекао је Ђорђевић и додао да је најбитније да тим новим законом буду сви подједнако задовољни.

На састанку је, на иницијативу министра, договорено да се консултативни састанци представника удружења и Министарства, на којима би се сагледавали актуелни проблеми, убудуће одржавају свака три месеца.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.