САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863790Укупно посета:
  • 2655327Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ

Почетком избијања епидемије вируса, организације СУБНОР-а у Србији су се активно укључиле у рад локалних кризних штабова, Црвеног крста, волонтера и сличних удружења да би олакшали свакодневницу наших најстаријих чланова и њихових породица.

О томе стижу информације, а овај пут извајамо мере што су предузели у београдској општини Савски венац одбор СУБНОР-а и Секција Прве пролетерске НОУ бригаде.

Сада се види велика предност у деловању локалних организација, нарочито месних удружења СУБНОР-а, када се на терену доказује јединство и солидарност чланова. Самоорганизованошћу у својим редовима и сталним контактима са Црвеним крстом и Центром за социјални рад постиже се континуитет у раду.

Контактирани су борци НОР-а, народни херој Петар Матић Дуле, Драгослав Димитријевић Бели, Мехо Бајагиловић, Марко Радојичић, Младен Богуновић, Радомир Башкот, Јелена Ристић и чланови организације који се придржавају мера донетих за спречавање ширења вируса. Млађи чланови, у сарадњи са штабом локалне самоуправе, Црвеним крстом, волонтерима и сличним организацијама, посећују и доносе помоћ директно до врата станова уз све прописане мере здравствене безбедности – обавестила је Олга Стоиљковић Трифуновић, председница Комисије за борачко-инвалидску заштиту Општинског одбора СУБНОР-а Савски венац у Београду који предводи успешно Зденко Дупланчић, ваздухопловни пуковник у пензији који је као борац Прве пролетерске учествовао у ослобађању Београда од фашиста у октобру 1944.године.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.