Београд

ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ

Почетком избијања епидемије вируса, организације СУБНОР-а у Србији су се активно укључиле у рад локалних кризних штабова, Црвеног крста, волонтера и сличних удружења да би олакшали свакодневницу наших најстаријих чланова и њихових породица.

О томе стижу информације, а овај пут извајамо мере што су предузели у београдској општини Савски венац одбор СУБНОР-а и Секција Прве пролетерске НОУ бригаде.

Сада се види велика предност у деловању локалних организација, нарочито месних удружења СУБНОР-а, када се на терену доказује јединство и солидарност чланова. Самоорганизованошћу у својим редовима и сталним контактима са Црвеним крстом и Центром за социјални рад постиже се континуитет у раду.

Контактирани су борци НОР-а, народни херој Петар Матић Дуле, Драгослав Димитријевић Бели, Мехо Бајагиловић, Марко Радојичић, Младен Богуновић, Радомир Башкот, Јелена Ристић и чланови организације који се придржавају мера донетих за спречавање ширења вируса. Млађи чланови, у сарадњи са штабом локалне самоуправе, Црвеним крстом, волонтерима и сличним организацијама, посећују и доносе помоћ директно до врата станова уз све прописане мере здравствене безбедности – обавестила је Олга Стоиљковић Трифуновић, председница Комисије за борачко-инвалидску заштиту Општинског одбора СУБНОР-а Савски венац у Београду који предводи успешно Зденко Дупланчић, ваздухопловни пуковник у пензији који је као борац Прве пролетерске учествовао у ослобађању Београда од фашиста у октобру 1944.године.