САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863798Укупно посета:
  • 2655336Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЈЕДИНСТВЕНИ И У НЕВОЉИ

Поводом епидемије коронавируса која је захватила огроман део планете, Међународна федерација антифашиста и покрета отпора са седиштем у Берлину и њен председник Вилмош Ханти упутили су апел чланицама организације у којој СУБНОР Србије заузима једно од челних места.

Усред хировите и непредвидиве глобалне ситуације наш рањиви свет суочава се са до сада невиђеном пандемијом коронавируса која се шири и има дубок утицај на свакодневни живот.

Овога пута против моћног а невидљивог непријатеља изузетно је важно да се покаже јединство свих држава заједничке нам мајке Земље, како бисмо преживели а такође обезбедили будућност млађим генерацијама.

Без ових неизбежних заједничкх напора свих нас, постоји опасност од опште катаклизме и физичког нестанка цивилизације.

Стога у жаришту ове кобне епидемије, неопходно је за сваког грађанина наше планете, да се укључи у заједничку акцију како бисмо минимизирали коронавирус и искоренили што је пре могуће. У акцији морамо се заједнички удружити, сиромашни и богати делови цивилизације.

Надолазећа годишњица победе над фашизмом, 9. маја, такође је повод да се још једном подсетимо како се може и треба борити против свега што је назадно и нехумано. Некад је то био јасно изражен нацифашизам, али он и данас не мирује и свакако чека неку нову прилику, кризу, како би се активирао у пуној снази и показао како се изазива невиђена људска патња.

Као председник ФИР-а користим прилику да Вам пожелим добро здравље у временима која долазе. Препоручуем да предузмете све потребне и прописане мере да заштитите здравље. Такође вас упозоравам и на лажне вести о пандемији које имају за циљ да дестабилизују друштво и унесу панику међу становништво.

Желео бих да видим целокупно наше чланство како пролази кроз ова тешка времена са снагом и решеношћу да устанемо против напада чији је циљ да подрију тековине наше цивилизације и сада путем злокобног, невидљивог непријатеља” – каже се, између осталог, у поруци Међународне федерације антифашиста, носиоца престижног признања ”Весник мира” ОУН, организације у којој СУБНОР СРБИЈЕ има једно од челних места захваљујући преданом раду и чувању традиције слободарства наше отаџбине.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.