Међународни апел

ЈЕДИНСТВЕНИ И У НЕВОЉИ

Поводом епидемије коронавируса која је захватила огроман део планете, Међународна федерација антифашиста и покрета отпора са седиштем у Берлину и њен председник Вилмош Ханти упутили су апел чланицама организације у којој СУБНОР Србије заузима једно од челних места.

Усред хировите и непредвидиве глобалне ситуације наш рањиви свет суочава се са до сада невиђеном пандемијом коронавируса која се шири и има дубок утицај на свакодневни живот.

Овога пута против моћног а невидљивог непријатеља изузетно је важно да се покаже јединство свих држава заједничке нам мајке Земље, како бисмо преживели а такође обезбедили будућност млађим генерацијама.

Без ових неизбежних заједничкх напора свих нас, постоји опасност од опште катаклизме и физичког нестанка цивилизације.

Стога у жаришту ове кобне епидемије, неопходно је за сваког грађанина наше планете, да се укључи у заједничку акцију како бисмо минимизирали коронавирус и искоренили што је пре могуће. У акцији морамо се заједнички удружити, сиромашни и богати делови цивилизације.

Надолазећа годишњица победе над фашизмом, 9. маја, такође је повод да се још једном подсетимо како се може и треба борити против свега што је назадно и нехумано. Некад је то био јасно изражен нацифашизам, али он и данас не мирује и свакако чека неку нову прилику, кризу, како би се активирао у пуној снази и показао како се изазива невиђена људска патња.

Као председник ФИР-а користим прилику да Вам пожелим добро здравље у временима која долазе. Препоручуем да предузмете све потребне и прописане мере да заштитите здравље. Такође вас упозоравам и на лажне вести о пандемији које имају за циљ да дестабилизују друштво и унесу панику међу становништво.

Желео бих да видим целокупно наше чланство како пролази кроз ова тешка времена са снагом и решеношћу да устанемо против напада чији је циљ да подрију тековине наше цивилизације и сада путем злокобног, невидљивог непријатеља” – каже се, између осталог, у поруци Међународне федерације антифашиста, носиоца престижног признања ”Весник мира” ОУН, организације у којој СУБНОР СРБИЈЕ има једно од челних места захваљујући преданом раду и чувању традиције слободарства наше отаџбине.