Бољевац (Ртањ): УДРУЖЕНИ СМО ЈАЧИ

СУБНОР Србије је у протеклом периоду интензивно радио и ради на јачању и омасовљењу организације по дубини, успешнијој сарадњи са органима локалне самоуправе сведочи и СУБНОР Бољевца.

Под руководством потпредседника СУБНОР-а Србије академика професора Жељка В. Зиројевића, представници СУБНОР-а Бољевац (председник Миодраг Јовић, Мика Рајковић и Вукота Раденовић) одржали су састанак са председником Савеза пензионера Бољевца Звонком Марјановићем. На првом састанку одржаном у овом саставу истакнута је изузетна сарадња са локалном самоуправом Бољевца којој посебан печат дају председник општине др Небојша Марјановић и председница скупштине проф. Јелена Милосављевић са сарадницима у спровођењу активности двеју организација. Изнето је да у даљем периоду активност удружења мора се подићи на виши ниво и масовнијим учешћем чланства.

С тим у вези потпредседник СУБНОР-а Србије пук.Зиројевић преносећи поздраве руководства и председника генерала Ковачевића истакао је да у данашње време када се на нашу земљу врше страшни притисци везани за статус Космета, рат у Украјини, покушај увођења санкција Русији СУБНОР траје, остаје и опстаје на темељима антифашизма и патриотизма, оданости Отаџбини, и успешно спроводи своје активности и омасовљава се све више. Добар пример је заједничка активност Савеза пензионера Бољевца и СУБНОР-а на обнављању спомен обележја и обележавању јубиларних датума а с тим у вези добро је и потписати протокол о сарадњи двеју организација што би подржале и истим путем кренуле сродне организације широм Србије.

Присутни су прихватили предложени предлог и одмах кренули у спровођење активности од којих је већ прва 15. фебруара за Дан државности.

Састанку је присуствовао и координатор СУБНОР-а за Зајечарски округ др Славољуб Јовановић који је истакао значај ових активности и заједничког рада уз договор да се исте спроведу широм тимочког округа најављујући и обележавање годишњице погибије легендарног комесара и хероја Алексе Маркишића и Рајка Вићентијевића 17-ог фебруара у Сокобањи.