САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 819413Укупно посета:
  • 2564553Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЈУГ СРБИЈЕ СЕ ПОНОСИ ХЕРОЈСТВОМ

У градском парку Бујановца обележена је 74. годишњица ослобођења у Другом светском рату. Организатор обележавања овог веома значајног датума и за читав југ Србије, био је Општински одбор СУБНОР-а Бујановац.

Испред бисти првобораца, Јосифа Јањића, Стојана Васиљевића, Александра Станковића и жртава фашизма, скупу се обратио председник Општинског одбора СУБНОР-а Божидар Недељковић, који је посебно истакао тежак живот целокупног становништва под фашистичком окупацијом бугарских фашиста и страдање житеља српске, албанске и ромске националности, као и одвођење преко хиљаду становника овог краја у бугарске логоре, одакле се многи нису вратили.

Скупу се обратио и честитао им празник председник Скупштине СУБНОР-а Србије и председник Окружног одбора СУБНОР-а Пчињског округа Мирољуб Стојчић, који је истакао да се с поносом сећамо херојских дана и жртава фашистичког терора и ослободилаца. Посебно је истакао развој народно-ослободилачког покрета, где су од 11 партизанских десетина  у бујановачком крају са око 110 бораца, снаге овог краја током рата прерасле у јединице које су ослобађале и друге делове Југославије.

Скупу су присуствовали и припадници Војске Србије, полиције, ученици, студенти Економског факултета и Високе школе струковних студија, општинска удружења, представници привредних и јавних предузећа и установа, потомци жртава и грађани Бујановца.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
23°
Сунчано
07:0017:45 CEST
НедПонУто
26/11°C
27/10°C
27/11°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.