ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ ПОВОДОМ ДИПЛОМАТСКЕ ПОБЕДЕ

СУБНОР Србије издао је Саопштење за јавност које је упућено медијима, у којем се честита председнику Србије Александру Вучићу на говору и ставовима које изнео у средишту Уједињених нација поводом усвајања срамне Резолуције о геноциду у Сребреници. У саопштењу се каже:

СУБНОР Србије са својим многобројним чланством од преко 100.000 чланова, као и највећи број грађана Србије и ових дана са забринутошћу, али и дозом оптимизма пратио је дивовску борбу нашег председника Александра Вучића са својим тимом у седишту Уједињених нација, а везано за усвајање Резолуције о Сребреници.

Говор председника Србије тим поводом и коначни резултати гласања су део историје. Стара, нажалост до овог часа и истинита крилатица, да Срби добијају у рату, а губе у миру коначно је демантована. Наступ нашег председника овим поводом потврђује да Србија добија битке и у миру.

Резултати гласања, по којима је 4/5 човечанства било против ове Резолуције говоре о томе да је истина победила и да је велики број земаља препознао истину о страдању српског народа у бројним ослободилачким ратовима које је Србија водила кроз векове. Гласање је, такође, недвосмислено потврдило да Србија после вишедеценијске изолације и стигматизације има осведочене пријатеље у већем делу међународне заједнице којем је стало до истине.

Фотографија председника Србије огрнутог у српску заставу у седишту Уједињених нација не само да је обишла цео свет него постаје и део наше историје и уједно је порука свима нама у Србији и Републици Српској како се воли, брани и како се води борба за отаџбину.

Упућујемо искрене честитке нашем председнику и његовом тиму за дивовску борбу са веома добро осмишљеном офанзивном стратегијом наступања и деловања у седишту УН.

Овом приликом СУБНОР Србије као активан члан и судионик Европске федерације антифашиста и Светске федерације ветерана упућује изразе захвалности свим нашим пријатељима који су гласали против срамне Резолуције.