САРАДЊА ДВА УДРУЖЕЊА

Данас је СУБНОР Србије – ГО Крушевац имао част да прихвати и буде домаћин нашем братском удружењу СУБНОР Србије – ОО Стара Пазова.

Наиме, удружење из Старе Пазове је на основу свога Програма рада посетило град Крушевац. У припреми за ову посету, председник удружења из Старе Пазове господин Благоје Јекић, обратио се нашем удружењу за савет око одабира садржаја у граду које је би требало посетити, видети и обићи.

По доласку у град Крушевац, госте је у порти Цркве Лазарице дочекао председник удружења Бојан Томић са сарадницима. Након литургије, госте је поздравио и крушевачки Владика Давид, који није крио своје задовољство што види „сремце“ у својој Епархији.

Након обиласка Народног музеја и краћег предавања од стране кустоса приликама које су се односиле на време формирања града 1371. године, делегација је положила венац на споменик Косовским јунацима. Уследила је посета излетишту „Багдала“, затим обилазак споменика „Браниоци отаџбине 1998-1999“, и том приликом је положен венац и одата пошта херојима са Кошара. На крају активности гости су посетили манастир Свети Роман у селу Ђунис, где их је отац Влајко упознао са историјским и верским контекстом манастира, и одакле су пуни лепих утисака кренули својим кућама у Стару Пазову.  

Уз обострано задовољство што су два удружења успоставила на овај начин сарадњу, са посебним задовољством је прихваћена идеја гостију да ће врло брзо поново посетити наш град и наше удружење, а од стране домаћина је прихваћен позив гостију да се у наредном периоду организује посета делегације СУБНОР Србије – ГО Крушевац Старој Пазови и другим местима у Срему, јер се свакако има шта видети у овој нашој прелепој Србији.

26.5.2024