САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 855060Укупно посета:
  • 2640933Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

СРБИЈА СЛАВИ СЛОБОДАРЕ

Широм наше отаџбине одржане су свечаности поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.

Наш народ и држава су још једном потврдили прави пут у будућност и исправност одлуке да се већ у првим данима хитлеровске најезде 1941. одупру као један окупаторима и стану на страну савезничке коалиције у време кад се није знало да ће надмоћнија хитлеровска армада у Другом светском рату бити надјачана.

У школама широм Србије први час је посвећен историјском сећању и надчовечанској победи над фашистичким злотворима, али и не мање о покушајима ревидирања истине о Другом светском рату и гомилању ретроградних појава које, на жалост и срамоту, покушавају и нашу државу да скрену са пута бољитка.

Чланови многољудне државотворне патриотске антифашистичке организације СУБНОР-а Дан победе обележили су пригодним одавњем поште слободарима.

У Београду, на Гробљу ослободилаца, одржан је државни церемонијал са интонирањем химни савезника, који су заједно са нашим партизанским одредима и Народноослободилачком војском ослободили уз многе жртве наш главни град после четири године окупацијског терора.

У име Владе Републике Србије венац је положио министар Зоран Ђорђевић.

Пошту су одали и представници Војске Србије и Генералштаба, градоначелник Београда Зоран Радојичић, а у име СУБНОР-а Србије председник Душан Чукић и заменик председника Видосав Ковачевић.

Борцима победницима над фашистима у Другом светском рату дужну пошту су одали амбасадор Руске Федерације Александр Чепурин и шефови дипломатских мисија – савезница наше земље у Другом светском рату.

Министар Ђорђевић је изјавио, поред осталог, новинарима: „Не смемо дозволити да се фашизам икада више врати, постоје и у нашој  земљи, али и окружењу, клице фашизма које покушавају да релативизују све оно што се дешавало у Другом светском рату.

Покушавају и да оспоре број жртава. Наша дужност и обавеза је данас да будемо овде, али и да причамо истину, јер једино тако наша поколења ће знати какве смо жртве имали“ – казао је Ђорђевић.

На Гробљу ослободилаца Београда били су и представници многобројних удружења и грађани који су са цветом у руци поклонили и борцима совјетске Црвене армије, који су далеко од своје родне груде положили живот за тада поробљени српски народ.

На Дан победе, на Гроб незнаног јунака на Авали, венац Председника Републике Србије положио је Александар Вулин, министар одбране.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.