Даросава

ШУМАДИНЦИ  НА  ОКУПУ

Поводом 69. годишњице формирања Друге шумадијске народноослободилачке ударне бригаде бригаде, у Дому културе у селу Даросави положени су венци на спомен плочу погинулих.

Венце су положиле делегације СУБНОР-а Србије, СО Аранђеловац, СУБНОР-а Шумадије, Крагујевца, Тополе, Адашевца, МЗ Даросаве и Прогореоца, Кучева и шире.

Скупу се обратио председник СУБНОР-а Аранђеловац, Радомир Милошевић, а у име домаћина, председник СО Аранђеловац, проф. Бојан Радовић, који је истакао допринос тог града у борби против фашизма.

Културно-уметнички програм извели су чланови фолклорне секције из Аранђеловца. Потом је дружење настављено на Требежу, на месту где је формирана Друга шумадијска бригада.

Крај споменика партизану, скупу се у име РО СУБНОР-а Србије обратио проф. Жељко В. Зиројевић, а поруку и завет слободе (било их је око 250) прочитао је праунук народног хероја Милана Илића-Чиче шумадијског, 15-годишњи Павле Илић. На скупу је промовисана књига Шпира Лагатора о народном хероју Милану Илићу. Први примерци књиге уручени су породици хероја, СО Аранђеловац и Радомиру Милошевићу. Књигу су објавили СУБНОР Крагујевац и Аранђеловац.