ДЕЦА БЕОГРАДУ ЗА РОЂЕНДАН

У оквиру активности поводом Дана ослобођења Београда у Другом светском рату у ОШ „Сутјеска“ је отворена изложба ликовних радова ученика ове школе под слоганом „Београд је слободан“. СУБНОР Београда са овом школом има успешну дугогодишњу сарадњу а морамо напоменути да је школа једна од ретких која је успела да задржи име које је везано за народноослободилачку борбу.

Ученици су били јако вредни и инспиративни. Ликовна секција ове школе је прикупила 45 радова. Тема је била ослобођење Београда виђено очима ових малишана. На главном паноу је постовљено шест најбољих радова по мишљењу стручњака а сви остали радови ће се наћи у специјалној брошури која ће бити штампана после октобарских празника. Ученици су нас одушевили и изненадили колико су били маштовити и како су они видели борбе за ослобођење Београда. Са одушевљењем смо гледали шарене авионе, палату „Албанија“ са истакнутом заставом, војнике са партизанским обележјима али и борце Црвене армије. Изложбу су у присуству ученика и наставника отворили, директорка ОШ „Сутјеска“, госпођа Јасмина Стојчић и пуковник Бора Ерцеговац, заменик председника СУБНОР Србије и председник Градског одбора СУБНОР Београда. Пуковник Ерцеговац је говорио о борбама за ослобођење Београда и коначној победи и ослобођењу Београда од стране партизана и братске Црвене Армије.

За вредне ученике ове школе СУБНОР Београда је припремио поклоне у виду беџева и слаткиша за све присутне ученике. Заједничком фотографијом смо заокружили ову изложбу уз напомену да су деца наше благо и наша будућност. СУБНОР Београда посебан акценат даје на подмлађивању чланства а оваква дружења су почетак свега.