ТРАЈАЊЕ ДУГО 70 ГОДИНА

Техничко ремонтни завод „Народни херој Ђура Димитријевић“ у Медни код Крагујевца, има се чиме похвалити. Седамдесет година је од настанка ове модерно опремљене специјализоване војне установе са високо развијеном технологијом за одржавање ускладиштене муниције и производњу муницијских елемената.

Поводом јубиларне 70. годишњице од настанка ове установе његово руководство на челу са ппук Расимом Цириковићем, дипл.инжињером и директором Завода објавило је монографију „НАШИХ 70 ГОДИНА“. У њој је на сликовит начин приказан пут од настанка Техничко ремонтног завода од 1950. године када је формиран као војна радионица 515, затим Техничко ремонтни завод бр. 10 и на крају као Ремонтно технички завод Нaродни херој „Ђурђе Димитријевић – Ђура“.

У овој својеврсној књизи место су нашли и догађаји везани за стрељање родољуба и антифашиста 22.марта 1942.године пошто се у кругу Завода налази спомен гробница у којој почива 127 родољуба. Аутори књиге су између осталог одали признање свима који су им на било који начин помогли у писању ове књиге а посебну захвалност дали су СУБНОР-у Крагујевац.

Треба напоменути да је сарадња СУБНОР-а и ове установе увек била на изузетном нивоу и на обострано задовољство.