ДОСТОЈНИ НАСТАВЉАЧИ ТРАДИЦИЈЕ

СУБНОР Крагујевац у сарадњи са својим колективним чланом – Књижевним клубом „др Саша Божовић“ сваке године у оквиру октобарских свечаности негује и објављивање књига младих песника, ученика основних и средњих школа као и додељивање награда најбољима у оквиру литерарног конкурса „Слободан Слоба Павићевић“.

Тако је у Основној школи „Наталија Нана Недељковић“ са ученицима који су били најбољи на овом конкурсу, књижевница Јасмина Ан Јовановић, председница Клуба „др Саша Божовић“ из Крагујевца одржала час историје и поезије на коме је надахнуто мале полетарце упознала са светлим традицијама слободарства, ликовима слободара и активностима СУБНОР-а на развијању патриотских вредности. Своје стихове казивали су Ђорђе Спасић ученик 4. разреда који је понео и назив „Најмлађи патриота“, Милани Стојановић, Маријана Зекић, Анђелина Китановић, Катарина Милетић и Тијана Недељковић које су објављене у Зборнику „Иди за сунцем што топло сија, ту је Србија“ чији је издавач Градски одбор СУБНОР Крагујевац.

Свим ученицима су уручене захвалнице СУБНОР-а и пригодни поклони, као и најбољој професорици која је у овој школи организовала ученике за учешће на конкурсу. На овај начин СУБНОР наставља своју светлу традицију, патриотске, антифашистичке и хуманитарне организације и учи младе како се воли,  брани и чува Отаџбина.