САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 823595Укупно посета:
  • 2575808Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

САРАДЊА ЗА МИР

У оквиру међународне активности Клуб генерала и адмирала Србије имао је прве и радне сусрете са организацијама „Војници против рата“ из Чешке републике, Клубом генерала Словачке, Руске организације ветерана и официра „Мегапир“ и Међународним консултативним комитетом организације резервних официра (МКК).

На иницијативу Клуба генерала и адмирала Србије и МКК у Београду је  крајем јануара одржан први сусрет организација резервних официра и ветерана из Бугарске, Македоније, Црне Горе, Републике Српске и Србије са генералним секретаром МКК Анатолијем Кумаховим. На конференцији у Београду разматране су могућности билатералне и шире међународне сарадње официрских организација и њиховог доприноса у борби за мир и разумевање у региону, Европи и свету.

По оцени Извршног одбора Клуба генерала тај сусрет представника организације резервних официра и ветерана и суседних земаља дао је нов допринос развоју пријатељских веза и сарадње у региону.

На посебном састанку Извршног одбора и генералног секретара МКК Анатолија Кумахова, организације која окупља организације из многих земаља Европе, Азије, Африке и Америје истакнуто је да програмски циљеви и задаци МКК на међународном плану одговарају програмским циљевима Клуба генерала и адмирала Србије и да ће наше приступање у редовно чланство те организације допринети сарадњи са клубовима генерала и сродним организацијама на међународном нивоу и афирмацији нашег Клуба.

Генерални секретар МКК и председник Извршног одбора Клуба генерала и адмирала Србије потписали су протокол о намерама Клуба генерала да се учлани у ту организацију.

Међународна организација резервних официра МКК окупља резервне старешине из 26 земаља са више континената. Основни задаци су развој хуманитарних веза између резервних официра различитих земаља, брига о ветеранима оружаних снага, сарадња у области војне културе и општељудских вредности, васпитање младих нараштаја, формирање њеног морала, као и продубљавање сарадње ветеранских организација са омладинским организацијама. У току је формирање регионалних савета на свим континентима. Предложено је да Београд буде центар регионалног савета за југоисточну Европу.

Делегација Клуба генерала и адмирала Србије учествовала је на конгресу Савеза официра и подофицира у резерви Републике Бугарске, од 11. до 12. априла.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Ведро
06:3116:13 CET
ПонУтоСре
min 10°C
19/14°C
20/13°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.