Горња Трешњевица

НОВА ГЕНЕРАЦИЈА СЛАВИ СЛОБОДАРЕ

У организацији СУБНОР-а аранђеловачке општине данас је у „Жућином парку“ одржано историјско сећање на народног хероја Милана Илића Чичу из Горње Трешњевице код Аранђеловца.

Комеморативном скупу присуствовали су поред чланова борачке организације и чланови породице Илић као и бројни ученици основне школе која са поносом носи име тог народног хероја.

После полагања венаца и одавања поште, обратио се председник аранђеловачког одбора борачке организације Радомир Радосављевић и указао на храброст партизанских бораца, посебно команданта Првог шумадијског одреда и и Петог батаљона Прве пролетерске бригаде. Говорио је и о неговању сећања на погибију у борби са Немцима партизанских бораца као и народних хероја Милана Илића Чиче, Славише Вајнер Чиче и Драгана Павловића у Пјеновцу,општина Хан Пијесак 21. јануара 1942. године. То је и разлог да општина Аранђеловац и Хан Пијесак одржавају побратимске везе.

Посебно је топло прихваћен тематски програм ученика који су говорили текстове и стихове посвећенe партизанској борби. Стихове је рецитовала и чукун унука Милана Илића Чиче, ученица другог разреда основне школе која носи његово име.

За чланове борачке организације уприличен је пријем код директора школе која обележава рођендан народног хероја Милана Илића Чиче као дан школе.