САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 819194Укупно посета:
  • 2564204Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ХВАЛА ЗА ПОМОЋ

Овим скромним писмом желимо да се захвалимо СУБНОР-у Крагујевац на топлом пријему, добродошлици, и за нашу породицу изузетно важном догађају.

Наш отац Туловић Војислав Миливоје рођен у С.Грабовци (општина Горњи Милановац), нестао је 1941. године. Одведен је од Немаца и њихових слугу у непознатом правцу и од тада се о њему ништа није сазнало до данас. Приче наших старихбиле су да је одведен у логор у Немачку, убијен овде, онде, биле су наша свакодневница. Ја сам иначе рођен као посмрче (оца исам ни упамтио ни видео). Наша настојања да нешто више дознамо свих ових година била су без резултата.

Пре 20 дана обратили смо се за помоћ и друговима из СУБНOР-а Крагујевац, прво телефонски, објаснили шта нас мучи и добили одговор да се мало стрпимо и да ће они учинити све што је у њиховој моћи.

После извесног времена јавили су нам се и позвали нас да дођемо код њих у госте. Отишли смо супруга и ја у петак 11.јануара и они су нас домаћински дочекали (по шумадијском обичају), донели мноштво књига и документацију и коначно смо сазнали истину;

Туловић Миливоје, стрељан је 21.10.1941. године у Крагујевцу, у групи Милановчана у 30.тој хумки. Из села су га као таоца одвели Немци и њихови помагачи.

Другови из СУБНОР-а су нас потом одвели у Спомен-парк у Шумарице, и на хумку где он почива, и после толико година смо ми запалили свећу и сазнали истину. Чак ће се захваљујући друговима из СУБНОР-а његова слика наћи међу сликама стрељаних у музеју.

Зато се овим путем захваљујемо СУБНОР-у Крагујевац на свему што су за породицу Туловић учинили и помогли нам у овако великој ствари за нас.

С поштовањем,

Породица Туловић

Село Грабовица

Горњи Милановац

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Ведро
06:5817:47 CEST
СубНедПон
26/11°C
27/10°C
27/11°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.