САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864212Укупно посета:
  • 2656010Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ПУНОМ ПАРОМ НАПРЕД

Борачка организација у Крагујевцу и у новој години наставља пуном паром напред. То је саопштено и у разговору који је делегација Градског одбора имала у Београду са председником СУБНОР-а Србије проф. др Миодрагом Зечевићем и члановима Председништва.

Чланови делегације Градског одбора СУБНОР-а Крагујевца (у којој су били проф. Жељко В.Зиројевић, председник, и Милић Цветковић и Борис Николић) обавестили су о раду организације у прошлој години и наредним активностима.

Један од основних задатака је даље омасовљавање, тим пре што – како је наглашено на састанку у Београду – и међу младим Шумадинцима постоји све веће интересовање за неговање традиција народноослободилачке борбе и вредности партизанског покрета и непревазиђеним идеалима антифашизма из Другог светског рата. Као најбоља потврда за то је и што Градски одбор СУБНОР-а у Крагујевцу очекује да врло скоро организација добије новог члана са књижицом која ће бити обележена бројем 10.000.

Крагујевчани су, иначе, током протекле године посебну пажњу поклонили и питањима социјалног статуса чланства, а нарочито су се старали да у граду, а и у околини, буду обновљени споменици заслужним личностима из богате историје тог краја. Тим поводом се очекује и да испред палате Дома самоуправљача буде постављена биста Светозара Марковића, а градским властима је у исто време предложено да једна од улица у Крагујевцу убудуће носи име револуционара Славка Зечевића Владе.

На састанку у Београду (коме су присуствовали и чланови Председништва Јелица Миловановић, Мирољуб Васић и члан Републичког одбора Иван Матовић) председник Градског одбора СУБНОР-а Крагујевца Жељко В.Зиројевић обавестио је и о предстојећим активностима  везаним за изборни циклус у борачкој организацији.

[nggallery id=39]
Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.