УЖИЦЕ: ХЕРОЈ СЕ НЕ ЗАБОРАВЉА

На месном гробљу у месту Дубоко, паљењем свећа, полагањем венаца и одавањем почасти, обележена је 23. годишњица смрти капетана прве класе Драгана Митровића.

Венце и цвеће положили су породица, делегације Војске Србије, Градског одбор СУБНОР-а Ужице и СУБНОР-а Градске општине Севојно.

Драган Митровић је рођен 15. септембра 1968. године у селу Каран код Ужица. Завршио је Војну академију Копнене војске – смер пешадија. По постигнутом успеху био је други у класи, иза Борка Никитовића из Узића општина Пожега, који је 1991. године погинуо у Вуковару. Као најбољи академци добили су на поклон пиштољ од начелника Генералштаба Војске Југославије, генерала Благоја Аџића.

Учествовао је у рату који је вођен на просторима Републике Српске. Као официр Ужичког корпуса службовао је у граничним јединицама у Бајиној Башти, а 1995. године премештен је у Рашку.

За време НАТО агресије, капетан прве класе Драган Митровић, био је на дужности команданта 1. батаљона 37. моторизоване бригаде Ужичког корпуса, која је била у саставу Приштинског корпуса. Био је омиљен међу старешинама и војницима. За њега су говорили да је рођени војник и официр с којим се Војска Југославије поносила. На свим дужностима на којима се налазио, крајње предано је извршавао све задатке, служећи за пример и млађима и старијима.

Погинуо је 20. априла 1999. године у рејону села Исток Махала код Глоговца извршавајући борбени задатак. На моторно возило у којем се налазио пуцали су албански терористи.

Одликован је Орденом за заслуге у области одбране и безбедности првог степена, а посмртно му је Савезни одбор СУБНОР-а Југославије доделио своје највеће признање – Медаљу борца.

Иза њега је остала супруга Биљана, син Дарко и кћер Данијела.