РАДОСТ ЖИВЉЕЊА У ЛОЛИНОЈ КУЋИ

Мноштво раздрагане дечице предшколског узраста и мањих били су данас, на дан свог обданишта – рођендана Иве Лоле Рибара, домаћини представницима СУБНОР-а Србије.

Председник СУБНОР-а Србије генерал-мајор Видосав Ковачевић, и чланови председништва Душанка Лукић Хавелка и Ратомир Слијепчевић, топло су дочекани од стране деце, родитеља и запослених у вртићу „Лола“.

Деца су била посебно обрадована и изненађена јер су имала прилику да виде „правог“ генерала у генералској униформи, који им се притом и обратио. Генерал је истакао да ће Републички одбор СУБНОР-а заједно са децом сваке године обележавати Лолин рођендан и да ће овај дан уврстити и у свој програм обележвања, те да ће у оквиру својих могућности подржавати ову установу, као дужну пажњу према Лоли који је дао свој живот за будућност земље, заједно са својом целом породицом

Присутнима су се обратиле и директорка предшколске установе „Дечији дани“ Сања Лазовић, као и главна васпитачица Снежана Поповић.

Вредно је помена, да је Лолина кућа, коју је др Иван Рибар поклонио омладини Београда остала као задужбина који заиста и служи намени коју је др Рибар имао на уму те давне 1956 године.

Малишани су за госте спремили богат културно уметнички програм, а генерал је даривао установу великом географском картом наше отаџбине, која ће бити изложена тако да деца могу да је гледају и уче о својој Србији. Уз то је поклонио и календар Војске Србије, монографију СУБНОР-а Србије „Стазе родољубља“, као и новчану донацију.

Био је ово догађај од великог значаја, који симболише доброту и невиност коју деца носе у својим срцима и којима ми старији морамо омогућити услове за радосно и безбрижно детињство.