ХЕРОЈИ ЖИВЕ ВЕЧНО

Поводом обележавања 81. године од погибије Народног хероја Милоја Закића, у организацији СУБНОР-а Градски одбор Крушевац, положен је венац и одата је пошта код спомен бисте у дворишту родне куће Милоја Закића у насељу Мало Головоде код Крушевац.

Свечаности су присуствовали представници града Крушевца, Војске Србије гарнизона Крушевац, удружења у чијем су фокусу борци, инвалиди рата и потомци ратника, удружења која граде мир и поверење, удружење резервних војних старешина, наставници и ђаци основне школе „Јован Јовановић Змај“, удружења пензионера „Милоје Закић“ и „Цар Лазар“, грађани Малог Головода и Мудраковца. Велики број гостију је доказ да грађани Крушевца и Расинског округа поштују све великане из богате историје ослободилачких ратова Србије, који су, без обзира на идеолошки контекст и историјски тренутак, уградили себе у слободу Србије у којој данас живимо, радимо и стварамо.

Након тога, делегација СУБНОР-а ГО Крушевац је у кругу корпорације „ТРАЈАЛ“ заједно са менаџментом и синдикалним представницима компаније положили венац на споменик Милоју Закићу у кругу фабрике.

Наведене активности су медијски подржали Регионална РТК Крушевац, Телевизија плус и недељник Победа.