IN MEMORIAM

ДРАГАН СТАНИСАВЉЕВИЋ ГАГИ

Изненадном смрћу, умро је у 63. години живота, Драган Станисављевић – Гаги, председник Општинског одбора СУБНОР-а Прешево.

Смрт га је задесила на радном месту хуманисте у Центру за прихват избеглица у Прешеву.

Као рођени Прешевљанин цео радни и животни век је провео у Прешеву. Као вредан и поштен човек уживао је поверење не само српског већ и већинског албанског живља. Упорно је градио међунационалне односе на бази толеранције и разумевања.

Као прави патриота, у ратним годинама распада Југославије и НАТО агресије, Драган је обукао униформу и ставио се на располагање нашој војсци, извршавајући одговорно све постављене му задатке.

Станисављевић је био активно укључен у сва друштвена збивања у Прешеву, али је посебну активност испољавао у раду борачке организације. Захваљујући његовом ангажовању, пре пет година, обновљено је обележавање Дана ослобођења Прешева у Другом светском рату а такође су обновљена и три Спомен-обележја у центру Прешева.

СУБНОР Прешева остао је без свог председника, Прешевљани без свог виђеног и поштованог суграђанина, а бројна породица Станисављевић остала је без свог домаћина, за којим ће трајно жалити.

Окружни одбор СУБНОР-а Врање