САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 849505Укупно посета:
  • 2632270Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ПОНОСНИ НА ГЕНЕРАЦИЈУ ОСЛОБОДИЛАЦА

Поводом прославе 74. годишњице ослобођења Инђије у Другом светском рату и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије, одржана је свечаност на којој су председник Општине Владимир Гак и председник Скупштине општине Милан Предојевић са сарадницима примили борце, потомке и симпатизере антифашистичке народноослободилачке борбе.

Председница Општинског одбора СУБНОР-а Драгица Ковачевић је у уводном излагању истакла да смо поносни на генерацију која нам је изборила слободу у Другом светском рату. Они су у одсутном тренутку, одужили свој дуг према отаџбини.

Свечаном скупу су присуствовали председник Покрајинског одбора СУБНОР-а Војводине Светомир Атанацковић, представници амбасаде Руске Федерације, Украјине, ветеранских организација Бијељине, Сребрника и Вуковара, Сремске Митровице, Руме, Старе Пазове и Шида.

Након уметничког програма уценика Основне школе „Петар Кочић“ из Инђије, Драгица Ковачевић је колективима и појединцима уручила Плакете као признање за очување антифашистичке традиције и јачању угледа Општинског одбора СУБНОР-а Инђије: Владимиру Вуксановићу, једином носиоцу Партизанске споменице 1941, потпредседнику Општинског одбора Крсти Загорцу, учеснику НОБ-а и потпредседнику Општинског одбора, Владимиру Гаку председнику Општине Инђија, Петру Грбићу, дугогодишњем председнику Месног одбора СУБНОР-а Бешка и колективу Основне школе „Петар Кочић“.

Делегације су положиле венце на споменик Подунавском партизанском одреду у центру града, на споменик пилотима Црвене армије и споменик жртвама фашизма.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.