САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 869783Укупно посета:
  • 2664776Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ИМА РАЗЛОГА ЗА ЗАДОВОЉСТВО

СУБНОР Србије има разлога да буде, како су то закључили и чланови на многобројним задњим скуповима у вишељудној организацији, задовољан резултатима рада у 2017. години.

То обавезује да се тако настави и у следећих дванаест месеци, тим пре што се на пролеће слави велики јубилеј – седам деценија постојања и часне непомућене делатности и поред многих препрека на које је СУБНОР туђом кривицом, због реваншизма појединих власти, био неправично изложен.

Ово је, између осталог, констатовано на седници Комисије за информисање при Председништву СУБНОР-а Србије. Чланови Комисије (Миша Мирковић. Радован Ковачевић, Слободан Лазаревић, Душан Чукић, Слободан Самарџија, Мирољуб Васић, Милош Богићевић) анализирали су званична издања месечник ”Борац” и, посебно, портал на интернетској мрежи који има импозантну посећеност и веома импресивно и професионално уређивање које изазива интересовање читалаца свеобухватно обухватајући све делатности СУБНОР-а широм Србије.

На седници је прочитано и мишљење које је проф.Жељко Зиројевић упутио после седнице у Крагујевцу, где је високо оцењено информисање на нивоу Републичког одбора.

Комисија је, међутим, прецизирала да је у такозваној медијској сцени на локалу у Србији СУБНОР, по правилу, добро и квалититено заступљен, али да редакције, оне које се сматрају великим, у Београду и даље имају несхватљиво игнорантски однос, па чак изостављују и информације о, на пример, свечаностима које организује Влада Републике Србије прећуткујући да је то урађено у заједништву са СУБНОР-ом Србије.

Колико идеолошко слепило иде у крајност, сведочи и поступање РТС која у серији (у манифактурној продукцији породице Радоша Бајића) под називом ”Пси лају ветар носи” има креатуру окићену ”медаљама” мало мало, без икаквог повода или драматуршке потребе, изругује се помињањем патриотске антифашистичке организације СУБНОР са преко 130.000 чланова.

Таквој политици уређивања програма РТС не смета ни што је СУБНОР на примеран начин протествовао, директор Бујошевић и његови уредници не хају ни да одговоре, а примају и нашу претплату, као и велики донације државе која званично изјављује да је СУБНОР Србије значајан за ову земљу и достојно је, између осталог, заступа на међународној антифашистичкој сцени.

Комисија за информисање је дала и низ корисних предлога за даљи успешан рад организације.

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Информисање

  • pedjaza каже:

    9. maj 2018. godine će biti veliki dan za SUBNOR Srbije. Tog datuma on će obeležiti 70 godina svog postojanja. Reč je o periodu kakvim se malo koja organizacija može pohvaliti. Ma koliko neki pokušavali da omalovaže i prećute aktivnosti SUBNOR-a, te da ga medijski prikažu u negativnom kontekstu, niko ne može osporiti da se radi o jednoj od najstarijih antifašističkih organizacija u Evropi i svetu, a po brojnosti članova drugoj u Evropi (iza Ruskog saveza veterana). Ne mogu se dovesti u pitanje ni visoki ugled i poštovanje, koje uživa u međunarodnom antifašističkom i veteranskom pokretu.

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.