САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 869827Укупно посета:
  • 2664866Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

СРБИЈА ЈЕ СТОЖЕР АНТИФАШИЗМА

Наша земља је увек, током ратова и свих  кризних стања до данашњих дана и надаље, стожер антифашизма у Европи, а СУБНОР поуздан ослонац и чувар те цивилизацијске традиције.

Ово је у Београду, на седници којом је председавао амбасадор Владимир Бабшек Орешковић, констатовао Комитет Председништва СУБНОР-а Србије за међународну сарадњу расправљајући о учинку у години на измаку и програму што предстоји у 2018.

Чланови Комитета су једнодушни у оцени да је у 2017. направљен изузетан корак напред на међународној сцени и допринето да се и укупан положај наше државе, захваљујући многобројним контактима СУБНОР-а, оснажи као чврсто оријентисане земље ка миру, сарадњи, разумевању, против оснажавања ретроградних намера и махањем запаљивих речи што се често претварају у хушкачке буктиње које у многим регионима света, не само на Балкану и у Европи, прете савременој цивилизацији.

Велико признање је СУБНОР добио и од Међународне федерације антифашиста и покрета отпора ФИР, са седиштем у Берлину, за одржавање седнице Извршног комитета у Београду јесенас, где су чланови, на лицу места, дочекани на најгламурознији начин, имали прилику да се увере колико је антифашизам у нашој средини константна вредност.

То је потврдио и Председник Републике Александар Вучић, који је у својству Врховног команданта оружаних снага Републике Србије, издао наредбу да се приликом одавања почасти страдалим у Другом светском рату на Старом сајмишту покрај Саве и на Споменику погинулим борцима Народноослободилачке војске и совјетске Црвене армије, прикључи и гардијска јединица, интонира државна химна и венци положе у атмосфери највишег пијетета.

СУБНОР је током године имао више билатералних сусрета са сродним организацијама у Европи, потписао и споразуме о сарадњи, а наставља адекватне контакте посебно у региону уважавајући узајамни значај.

У Београду је, приликом посете министра одбране Руске Федерације Сергеја Шојгуа и имознатног ваздухопловног приказа на аеродрому у Батајници кад су за Србију стигле у нове чувене летелице типа „миг”, боравила и делегација Сверуског савеза ветерана.

Том приликом је председник те угледне и вишемилионске организације, генерал армије Николај Мојсејев, уручио десеторици чланова СУБНОР-а Србије значајна одличја у част победе над фашизмом.

Комитет за међународну сарадњу, у чијем је раду учествовао и председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић, дао је и низ сугестија како на пролеће треба да буде прослављен велики јубилеј наше организације – седам деценија рада и чувања традиције и мира.

На почетку седнице је минутом ћутања одата пошта Душану Војводићу, члану Комитета за међународну сарадњу и делегату придруженог члана Клуба генерала и адмирала Србије, који је као дугогодишњи успешан стваралац и генерал мајор у резерви имао и видну улогу у раду субноровске породице.

Print Friendly, PDF & Email

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.