САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 818843Укупно посета:
  • 2563649Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

НОВИ НАРАШТАЈИ ЗНАЈУ ШТА ЈЕ ПАТРИОТИЗАМ

Поводом Дана када је у Руду 1941. године основана Прва пролетерска НОУ бригада, чији је један од батаљона био и Трећи крагујевачки, одржана је свечаност у срцу Шумадије.

Делегација СУБНОР-а Крагујевца положила је венац на гробницу народних хероја у којој између осталих почивају и погинули у првој борби Прве пролетерске НОУ бригаде, отац и син Драгослав и Миодраг Ратинац, родом из села Грошнице.

Пдржана је и завршна манифестација Другог литерарног конкурса „Златно перо Слободана Слобе Павићевића“, трагом душе и наше светле историје у организацији СУБНОР-а и Књижевне подружнице „Др Саша Божовић“ из Крагујевца, на коме су учествовали ученици основних и средњих школа из Шумадије.

На свечаности су прочитани најбољи радови. За песму године проглашена је песма Луке Живковића, ученика 6. разреда ОШ „Станислав Сремчевић“ – „Сузе Косова и Метохије“, док је титулу најмлађег патриоте за 2017. годину понела Марта Ђорђевић Јанићијевић, ученица 1. разреда ОШ „Станислав Сремчевић“. Један број ученика је похваљен и награђен, као и уручене захвалнице школама.

Значајно је напоменути да је велик број деце узео учешће у конкурсу што је још један од доказа да патриотизам и антифашизам све више, и изнова, заузимају неопходно и часно место у младом нараштају и поред тога што су наставни планови, у време досовских пучиста, многе славне теме из историје и литературе и другог градива напросто потезом силеџијског пера избрисали. На бруку и срамоту свих нас.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
12°
Ведро
06:5617:50 CEST
СреЧетПет
min 10°C
25/10°C
24/9°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.