ИЗРАЗИ ЗАХВАЛНОСТИ И ЧЕСТИТКЕ ФИР-а СУБНОР-у СРБИЈЕ

Драги председниче, генерал – мајоре Видосаве Ковачевићу, драги пријатељи из СУБНОР-а Србије.

У име нашег председника Вилмоша Хантија, свих чланова Извршног комитета, који су учествовали у овом важном састанку, као и у своје лично име желим да изразим огромну захвалност свим члановима СУБНОР-а Србије, који су нас подржали у организацији и одржавању ове наше Међународне конференције антифашиста.

Као што смо могли да чујемо више пута у говорима, ова Конференција долази у правом тренутку због стварне опасности од десничарских снага у више земаља Европе. Било је, такође, крајње време да се сретнемо и поразговарамо о последицама ратова на све антифашистичке групе као и све чланице ФИР-а.

Ипак, све што смо говорили и договорили не би било тако добро, да место одржавања и организација Конференције и свих пратећих програма нису били изузетни. Зато изражавамо огромну захвалност генералу Ковачевићу, његовом тиму и свим друговима из СУБНОР-а. Већ сам примио неколико похвала и израза захвалности домаћину од наших чланица – учесница Конференције.

Ја лично желим да нагласим важност што је наш скуп подржан са највиших нивоа власти у држави Србији. Посебно захваљујем Вама генерале Ковачевићу и шаљем Вам честитке за веома успешну подршку коју сте нам пружили.

Још једанпут је потврђено да је СУБНОР уважени члан у међународном антифашистичком покрету, под окриљем ФИР-а.

Изражавајући своју дубоку захвалност, шаљем Вам другарске поздраве.

Др Улрих Шнајдер-генерални секретар ФИР-а