Јанушевац, 4. јул 2020.

СВЕЧАНО И У ВОЈВОДИНИ

Традиционалним окупаљањем код споменика на Јанушевцу, 4. јула, СУБНОР Нове Црње и Житишта, уз покровитељство локалних самоуправа, традиционално је обележен 4. јул – Дан борца.

Овогодишње окупљање у сенци пандемије коронавируса окупило је мањи број људи и делегација са подручја Војводине. Поред домаћина представника СУБНОР-а Нове Црње и Житишта присуствовали су и председник општине Нова Црња Владимир Бранкус, као и делегација СУБНОР-а АП Војводине на челу са почасним председником Светомиром Атанацковићем.

Окупљене је поздравио Душко Милићев, секретар општинског одбора СУБНОР-а Житиште захвалио окупљенима и истакао да догодине очекује традиционално масовније окупљање.

Почасни председник СУБНОР-а АП Војводине Светомир Атанацковић поздрављајући присутне истакао је да ће СУБНОР неговати овај и све друге датуме из НОР-е, чувати једиснтво СУБНОР-а и неће дозволити да се искривљује историја Другог светског рата, а њене жртве заборављају и минимизирају.

Присустне делегације положиле су цвеће и венце на споменик и минутом ћутања одали почаст борцима и жртвама Другог светског рата.