САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 863343Укупно посета:
 • 2654589Укупно прегледа:
 • 2Тренутно посетилаца:

ЗНА СЕ КО НАПАДА ВОЈСКУ

Ми припадници Војске Југославије, учесници одбрамбеног рата у време НАТО агресије 1999. године, који смо спречавали насртаје противника терористичке ОВК-а на нашу земљу (плаћеника са територије НРА) и тамо крварили широм Југославије (Морина, Горожуп, Дејан Радавановић, Кошаре, Паштрик), сада припадници СУБНОР-а Србије патриотске и антифашистичке организације која негује слободарске традиције постављамо јавности следеће питање:

Кога представља Фонд за хуманитарно право и његови емисари у Србији ? Шта заправо хоће они који на најбезобзирнији начин нападају и блате начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубишу Диковића?

Ми који смо часно носили униформу Војске Југославије, добро познајемо генерала Диковића и лично знамо да је он частан, поштен и надасве искрен старешина и човек, који нема ниједне мрље у својој официрској каријери.

Ово што тзв. „Фонд за ХП “ није ништа друго већ покушај оркестрираног напада на Војску Србије, једини гарант мира и стабилности али и непремостиву баријеру за сваког евентуалног агресора, на наш државни врх, заправо на све што је патриотско.

Не зачуђује чињеница да ФХП  никада до сада није учинио ништа да расветли злочин шиптарских терориста на К и М. попут оних на Радоњићком језеру, Ликовцу, Клечки, Србици, Гњилану, заправо  широм Космета.

Нису се чак ни потрудили да изнесу истину шта су све чинили Харадинај, Тачи, Сами Љуштаку, Селим Селими и многи други припадници ОВК који су окрвавили руке и предњачили у злочинима против Срба, Црногораца, Рома, Горанаца, лојалних Албанаца и многих других.

Због свега тога, због сећања на наше погинула другове, припаднике Војске, МУП-а и остале грађане дижемо свој глас у одбрану Војске Србије, генерала Диковића и свих часних официра и тражимо да се надлежне институције позабаве ФХП односно онима који воде антисрпску политику, љагају нашу земљу и штите ратне злочинце ОВК, заправо спроводе злочин над својим сопственим народом.

Припадници ВЈ.

(следе потписи)

potisi

Print Friendly, PDF & Email

2 реаговања на Јавни протест

 • Lune каже:

  Siri “prsten” gospodara prstenova…i napada na vojsku !
  ………………………………………………………………………..
  BERLIN – Nemačka istoričarka Mirijam Gebhard u svojoj novoj knjizi “Kad su stigli vojnici” (When The Soldiers Came) otkrila je tajnu koja je godinama bila gurnuta u fioku: da su zapadni saveznički vojnici za vreme i posli Drugog svetskog rata u Nemačkoj silovali više od milion žena, ali i dečaka.

 • pedjaza каже:

  Učesnici u odbrani zemlje u toku NATO agresije, 1999. godine, ne samo što su se tada borili za slobodu, nego i sada, preko deceniju ipo kasnije, još uvek moraju da dokazuju ispravnost svojih postupaka.
  Kada je bilo koja zemlja napadnuta, logično je da će je njena vojska braniti. Vojska naše zemlje je to uvek činila, nikada ne napadajući teritorije drugih zemalja.
  Posle oružane agresije, kakva se posle Drugog svetskog rata svojim obimom i trajanjem ne može uporediti ni sa jednom u Evropi, uprkos neplaćenoj ratnoj odšteti i stalnim pritiscima bivših agresora da ostvare ono što tada nisu (a nameravali su), upliću u celu priču i neku nevladinu organizaciju, koja dodatno treba da diskredituje našu zemlju i njenu vojsku.
  Ima li toj agoniji kraja?

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.