ЈЕДИНСТВОМ ДО ЦИЉА

Организације СУБНОР-а Борског округа у протеклом периоду, настојале су да у граници својих могућности спроводе активности и обележавају значајне датуме из наше историје. Одређени проблеми који су се појавили у току рада у Бору, смрт председника СУБНОР-а Неготин, Филиповића као и други разлози навели су Председништво СУБНОР-а Србије да у складу са својим овлашћењима и статутарним одредбама, одреде координатора за овај округ за пружање помоћи у раду.

На основу тога координатор СУБНОР-а Србије и потпредседник академик, пук Жељко В. Зиројевић одржао је састанак са представницима СУБНОР-а Борског и Тимочког округа у седишту СУБНОР-а Бољевца, коме је присуствовало 14 чланова са ове регије. Саслушавши све проблеме са којима се општински и градски одбори сусрећу у раду, пук Зиројевић је у име председника СУБНОР-а Србије генерала Ковачевића и Председништва истакао значај монолитности ове највеће антифашистичке и патриотске организације, познате и признате. Јачање њених редова, брига о борачкој популацији, њено омасовљење као и успешна сарадња са органима Војске Србије, локалне самоуправе, МУП-а и сродним удружењима су превасходни задаци за даљи рад. С тим у вези одређени су рокови, смернице као заказивања скупштина борачких организација на овом терену.

Представници СУБНОР-а Борског округа изразили су своје задовољство што се на овај начин, енергично и експедитивно спроводе активности и изразили своју спремност да иду даље у извршење обавеза и задатака а све у духу Статута и Програма рада СУБНОР-а Србије.