САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 803513Укупно посета:
 • 2528428Укупно прегледа:
 • 2Тренутно посетилаца:

400.000!

Овај портал СУБНОР-а Србије премашио је, користимо прилику да Вам то саопштимо, нови сопствени рекорд: број посетилаца ”прескочио” је импозантну бројку од 400.000!

Сваких тридесет дана у протеклих двадесет месеци, откад се појављујемо у садашњем облику као електронско издање на интернетској мрежи, имали смо више од 20 хиљада читалаца.

Нема сумње да је СУБНОР и на овај начин окупио репрезентативни аудиторијум коме су, очигледно, занимљиве теме из живота у Србији и кретања у свету, а и мноштво информација о делатностима и акцијама специфичне јединствене борачке и антифашистичке организације.

Својевремена одлука руководства СУБНОР-а Србије да портал прилагоди савременим потребама била је изнуђена и, поред осталог, типичном медијском блокадом такозваних централних редакција, које и даље, углавном, заобилазе баштинике славне традиције народне ослободилачке партизанске борбе и признате у свету непобедиве савезничке коалиције против нацистичке хитлеровске армаде и помагача у Другом светском рату. Славе се и рехабилитују, чак и судским одлукама, издаја и злочинци што су се током мучних година окупације у протеклом веку удружили са непријатељем и сопственом народу нанели многа зла.

Таквим и сличним је и овај портал мета, па су савремени пирати, звани хакери, чак у пет наврата, ометали и на кратко прекидали наш рад. Успели су једино да за неколико хиљада умање ону већ поменуту бројку од 400.000, а ми смо се пред Вас, уважени читаоци широм света, враћали ојачани залагањем за часне циљеве и наставили да доприносимо још силније бољитку наше једине отаџбине и разумевању у свим крајевима планете.

Руководство СУБНОР-а Србије и редакција овог портала још једном вас позиваjу на интензивну сарадњу.

Сваку страницу сматрајте својим домом. Јављајте се.

Идемо даље!

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Још даље

 • pedjaza каже:

  Posećenost portalu SUBNOR-a se bliži broju od pola miliona, a ukoliko se bude nastavio ovakav trend, može se očekivati da već naredne godine u ovo vreme bude dostignuta famozna brojka od milion posetilaca.
  Najviše rukovodstvo SUBNOR-a (RO, predsednik, Predsedništvo, resorne komisije i svi ostali) vrlo savesno i odgovorno obavljaju svoje zadatke, što je u velikoj meri doprinelo probijanju medijske blokade u kojoj se SUBNOR već duži niz godina nalazi. Tu svakako treba pohvaliti i rukovodstvo PO SUBNOR-a Vojvodine, na čelu sa predsednikim Svetomirom Atanackovićem.
  Iza SUBNOR-a je jedna veoma uspešna godina, mada ne sumnjam da su i predhodne bile jednako uspešne, ali kada se neka organizacija nalazi u medijskoj blokadi, onda je paralisana time što s njenim aktivnostima ne može biti upoznata šira javnost.
  Posebno raduje sve veće prisustvo maldih na manifestacijama i priredbama u organizaciji SUBNOR-a, naročiti dece školskog i srednjoškolskog uzrasta, koja nemaju priliku da se preko dominantnih medija i nastavnih planova i programa u školama, na adekvatan način upoznaju sa istinom o NOR-u.
  U nardnom periodu treba nastojati da se što više poveća medijska prisutnost SUBNOR-a i to naročito na lokalnim medijima, koji su u lokalnim sredinama prilično popularni. Ovde prvenstveno mislim na elektronske medije (lokalne radio i TV stanice), mada ne treba zapostaviti ni pisane.
  Dobro bi bilo kada bi u lokalnim sredinama postojali saradnici, koji bi preko matičnih gradskih i opštinskih odbora, bili direktno povezani sa resornim komisjama RO i tako koordinirano radili da boljoj informinasti o radu SUBNOR-a u svojim sredinama, ali i na pridbijanju novih članova, kako kolektivnih (čije je delovanje u skladu sa ciljevima SUBNOR-a), tako i pojedinačnih.

Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
17°
Partly Cloudy
05:0320:06 CEST
TueWedThu
min 13°C
22/13°C
20/12°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.