САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 816550Укупно посета:
  • 2553941Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ГЕНЕРАЛИ И АДМИРАЛИ НЕ ИЗЛАЗЕ ИЗ СТРОЈА

Генерали и адмирали Србије увек су у истом строју спремни да помогну својој отаџбини и поред тога што више нису радно активни – речено је на седници Клуба који прославља десет година постојања.

Респектабилна и у свету цењена организација наших врхунских војних старешина, сада у пензији, окупила се у свечаној дворани Дома војске у Београду да прослави јубилеј у атмосфери оцењивања постигнутог и у времену и приликама које нису биле повољне.

Клуб генерала и адмирала Србије је преданим радом и позитивном оријентацијом допринео да потврди заслужену позицију о којој је говорио и председник Скупштине генерал-пуковник др Видоје Пантелић.

Начелник Генералштаба војске Србије Љубиша Диковић истакао је значај сарадње са негдашњим колегама, наглашавајући високе квалификације и преданост ранијих старешина да и надаље доприносе бољитку државе и напретку оружаних снага као чувара безбедности и мира.

Скуп је у име Српске академије наука и уметности и председника др Владимира Костића поздравио академик Драгољуб Живојиновић и поручио да та институција има разлога и потребе да настави успешну сарадњу са генералима и адмиралима који знањем и искуством могу да допринесу и проширивању делатности највише интелектуалне установе у нашој земљи. 

У оквиру свечаности, уручена су висока признања Клуба генерала и адмирала. У име Министарства одбране захвалницу за сарадњу је примио Братислав Гашић, а у име СУБНОР-а Србије, чији је колективни члан Клуб генерала и адмирала, председник Душан Чукић.

 

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
23°
Углавном облачно
06:2518:36 CEST
НедПонУто
min 13°C
23/14°C
17/12°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.