Како ради Специјална болница „Бањица“

Сокобања на правом путу

У Сокобањи је још 1936. године основано лечилиште, а традицију опоравка бораца и инвалида наставила је Специјална болница „Бањица“ о чијој је делатности у протеклих дванаест месеци расправљало 24. маја 2012. Председништво СУБНОР Србије.

Општа оцена је да је та специфична здравствена кућа у Сокобањи на правом путу и, по речима председника Управног одбора др Томислава Малишића, иначе члана Републичког одбора СУБНОР, на правом путу, јер је успела у време велике економске кризе да оствари веома добре резултате. Посебно охрабрује то што је капацитет болнице стално попуњен, објекат се редовно одржава и све врсте услуга, посебно медицинске, су у добром стању. То је постигнуто захваљујући успешној организацији рада и залагањем већине запослених. Исказан је и позитиван финансијски резултат, о чему је говорио и председник Комисије за борачко-инвалидску заштиту Републичког одбора СУБНОР, Андрија Мереник.

На седници Председништва је речено и да је болница „Бањица“ успешно реализовала програм СУБНОР о опоравку, а задовољство због пријема и третмана корисника у лечилишту саопштили су и многи општински и окружни одбори.

Целокупан рад здравствене службе у „Бањици“ оцењен је позитивно. Председништво је прецизирало да се настави рад на коначном регулисању питања власништва СУБНОР-а, јер за то постоји несумњив правни основ и сва оснивачка права има борачка организација Србије.