САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864314Укупно посета:
  • 2656159Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

Клуб писаца „Бранко Ћопић“

КЊИЖЕВНО ДЕЛО О НОР-у

У издању Општинског одбора СУБНОР-а Звездара, тачније Клуба писаца „Бранко Ћопић“, недавно је објављен Зборник радова под насловом „Учесници народноослободилачког рата у песми и причи“. Сам наслов означава њен садржај, наговештавајући у исто време, и поруке којим се читаоцима група аутора жели представити. Они су, у највећем броју, из средине бораца НО рата 1941-1945. године, а има их, наравно, рођених и знатно после ослобођења, што је важан моменат да о славној ослободилачкој борби истинито говоре и пишу списатељи млађих генерација.

Сваки читалац који буде имао у рукама поменуту књигу схватиће да је СУБНОР Општине Звездара изнедрио садржајно дело обогаћено многим илустрацијама – фотографијама и цртежима раније најистакнутијих уметника, па и уметника данашњице. Међу њима су: Ђорђе Андрејевић Кун, Исмет Мујезиновић, Пиво Караматијевић, Марјан Детони, Едо Муртић, Александар Дероко…

Књига је штампана на 286 страница. Издавач је својим верним читаоцима подарио веома садржајно дело из наше не тако давне историје, њеног стварања, тумачења и чувања од заборава. На основу личног учешћа или нечијег туђег сећања и казивања, аутори су сликовито изложили свакојаке драме, сачињене од исплетених судбина људи који су, условно речено, преживљавали једну од најтежих драматика које су, по својој узбудљивости, сличне догађајима из различитих људских судбина.

Због свега реченог, овде се ради о солидно конципираном делу јасног стила, које представља снажну, инспиративну и популарно сачињену публикацију, књигу која се лако чита и представља извор сазнања у смислу ширег упознавања и зближавања читалаца са списатељима, са историјом.

Гојко Марчета

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.