KООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК СУБНОР-а У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ

У просторијама Градског одбора СУБНОР-а Пирот одржан је састанак координатора СУБНОР-а Пиротског округа Милана Стојановића са председницима Градског одбора Пирот потпуковником у пензији Пецом Тодоровским, Општинског одбора Бела Паланка Радетом Младеновићем, Општинског одбора Димитровград заставником у пензији Шефком Башићем и Општинског одбора Бабушница Миљаном Ћирићем.

Састанку је присуствао и председник скупштине СУБНОР-а Бела Паланка Бојан Величковић и ветеран Бобан Јаначков. Састанак је протекао у радном и конструктивном духу са фокусом на предстојеће задатке везане за права бораца уз наставак гајења културе сећања.

У делу додељивања бенифита борцима од стране локалне самоуправе тренутно су додељени бенифити борцима на територији општине Бабушница од стране локалне самоуправе, на територијама општине Пирот, Бела паланка и Димитровград одбори СУБНОР-а су кренули у активну комуникацију са представницима локалних самоуправа око додељивања бенифита борцима. Председници одбора СУБНОР-а су добили јасно усмерење да се ради активно на масовном повећању чланства и да се води уредна евиденција о члановима како би се ажурирали подаци и доставили СУБНОР-у Србије до 15.03.2023. У наставку састанка координатор СУБНОР-а Пиротског округа је дао предлог да сви одбори аплицирају путем пројеката код својих локалних самоуправа како би могли да имају квалитетне радне активности.

У складу са смерницама председника СУБНОР-а генерала у пензији Видосава Ковачевића а по инструкцијама председништва СУБНОР-а Србије и координатора СУБНОР-а за јужну, југоисточну Србију и Расински округ пуковника у пензији Анђелка Милићевића ради се активно на повећавању чланства.

СУБНОР Србије је на правом путу да добије статус организације од посебног друштвеног значаја.