САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 849521Укупно посета:
 • 2632297Укупно прегледа:
 • 2Тренутно посетилаца:

ПОНИЖАВА ЖРТВЕ, ХВАЛИ УБИЦЕ!

Поводом низа оглашавања на интернетској мрежи Саше Миленића, народног посланика, функционера УРС и председника Скупштине Крагујевца, да је „НАТО ОСЛОБОДИО СРБИЈУ“, о чему су писали многи медији, реаговали су Окружни одбор СУБНОР Шумадије и Градски одбор СУБНОР Крагујевца.

Текст саопштења о понашању Саше Миленића доносимо у целости.

„У историји Србије и српског народа сарадници окупатора и домаћи издајници увек су бирали и бирају тренутке за своје деловање када Србија и њено руководство доносе судбоносне одлуке за очување суверенитета, територијалног интегритета, и у овом тренутку одбране Косова и Метохије.

На овај начин не бирајући средства покушавају да умање напоре председника Републике, Владе и Скупштине Р. Србије као и огромну подршку народа да очувају целовитост Србије али и да заштите неалбански живаљ на територији КиМ који је опет нажалост мета „ Милосрдног анђела “.

Призивајући снаге НАТО-а које су по њему ослободиле Србију он поново убија све патриоте и родољубе кроз нашу историју који су за слободу, част и достојанство отаџбине дали највећу цену, свој живот.

Изгледа да г. Миленић жели поново да убије малу Милицу Ракић из Батајнице, повреди душе и срца њених родитеља, Сашу Васиљевића, војника из Крагујевца који је бранећи Свету српску земљу КиМ погинуо од авијације НАТО-а, као и његове погинуле саборце из Крагујевца : Виријевић Зорана, Милошевић Милосава, Милутиновић Златка, Милутиновић Драгана, Пантовић Ђорђа, Петковић Божа, Урошевић Душана, Жикић Карађорђевић Љиљану, Заграђанин Славољуба, Илић Радишу, Крстић Горана, Миленковић Јовицу, Миловановић Горана, Цветковић Зорана, Коматовић Сашу, Јокић Милана, Станојловић Владана, и све остале часне патроте и родољубе из Републике Србије који су били жртве НАТО алијансе у борби против исте.

Господин Миленић заборавља да сви они који се стављају на страну „ Милосрдног анђела “ заправо желе да омаловаже и повреде историјско сећање и памћење на јунаке са Мишара, Цера, Колубаре, Солунског фронта, Кадињаче, Неретве, Сутјеске, Кошара, и још многих епопеја из наше слободољубиве историје.

Изгледа да сви они који раде против Србије и њених народа заборављају величину једног професора гимназије из Крагујевца, Милоја Павловића, металског радника Тозе Драговића, студента Наде Наумовић, који су пред окупатором и њиховим слугама уздигнуте главе отишли у смрт.

Деловање издајника и слуга окупатора и њихов непријатељски рад увек су били препознатљиви у нашем народу и осуђивани, односно стављани на стуб срама.

Сви они који су се отворено ставили, и стављају у службу непријатеља српског народа себи дају за право да су носиоци култа Немањића и Светог Саве, при чему заборављају да су то највеће светиње и заклетва српског народа и православља, заправо да је православље очувало српски идентитет у вишевековним борбама за слободу.

Американофила и оних који су призивали и призивају НАТО да бомбардује Србију и комада њену територију има још у Србији, али без обзира на њихов број и њихово непријатељско деловање препознати су и не могу осујетити напоре државног руководства Србије и подршку патриота и родољуба, грађана Србије, за очувањем слободе, части и достојантва Србије“ – стоји у саопштењу Окружног одбора СУБНОР-а Шумадије и Градског одбора СУБНОР-а Крагујевца.

     

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 реаговања на Крагујевац

 • Lune каже:

  Ljutovac je vatrom iz modifikovanog topa zemaljske artiljerije oborio nemački avion “Dajmler”, koji je bombardovao Kragujevac. Avion je pao u centar Kragujevca, u glavnu ulicu, baš ispred kuće u kojoj se nalazio štab Vrhovne komande, navode hroničari.
  Istorijska dokumenta kažu da je Ljutovac, čim je video šta je uradio, uzjahao konja i u galopu se sjurio u grad.
  Zabeleženo je da se probio kroz masu radoznalog naroda koji je gledao avion u plamenu, stao mirno i vojničkim pozdravom odao poslednju poštu neprijatelju, poginulom pilotu Fon Šeferu i njegovom pomoćniku Otu Kišu.

 • pedjaza каже:

  Izdajnika je u Srbiji i na ovim našim prostorima, na žalost, od uvek bilo. Onih koji su zavojevače posmatrali kao oslobodioce, bilo je i u vreme Drugog svetskog rata. To su bile “patriote” koje su želeli da nas ubede da je saradnja sa fašistickim okupatorima bila u interesu našeg naroda. Akciju, cinično nazvanu “Milosrdni andjeo”, koju je NATO pakt 1999. godine sproveo nad SR Jugoslavijom, na osnovu jednostrane odluke, niko normalan ne može opravdati. Bilo koja zemlja ili grupa zemalja da je tako nešto učinila bilo kome, to se ni na koji način ne bi moglo opravdati, jer ne postoji agresija koja je opravdana i koja može doneti išta dobro.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.