Крагујевац

ПОНИЖАВА ЖРТВЕ, ХВАЛИ УБИЦЕ!

Поводом низа оглашавања на интернетској мрежи Саше Миленића, народног посланика, функционера УРС и председника Скупштине Крагујевца, да је „НАТО ОСЛОБОДИО СРБИЈУ“, о чему су писали многи медији, реаговали су Окружни одбор СУБНОР Шумадије и Градски одбор СУБНОР Крагујевца.

Текст саопштења о понашању Саше Миленића доносимо у целости.

„У историји Србије и српског народа сарадници окупатора и домаћи издајници увек су бирали и бирају тренутке за своје деловање када Србија и њено руководство доносе судбоносне одлуке за очување суверенитета, територијалног интегритета, и у овом тренутку одбране Косова и Метохије.

На овај начин не бирајући средства покушавају да умање напоре председника Републике, Владе и Скупштине Р. Србије као и огромну подршку народа да очувају целовитост Србије али и да заштите неалбански живаљ на територији КиМ који је опет нажалост мета „ Милосрдног анђела “.

Призивајући снаге НАТО-а које су по њему ослободиле Србију он поново убија све патриоте и родољубе кроз нашу историју који су за слободу, част и достојанство отаџбине дали највећу цену, свој живот.

Изгледа да г. Миленић жели поново да убије малу Милицу Ракић из Батајнице, повреди душе и срца њених родитеља, Сашу Васиљевића, војника из Крагујевца који је бранећи Свету српску земљу КиМ погинуо од авијације НАТО-а, као и његове погинуле саборце из Крагујевца : Виријевић Зорана, Милошевић Милосава, Милутиновић Златка, Милутиновић Драгана, Пантовић Ђорђа, Петковић Божа, Урошевић Душана, Жикић Карађорђевић Љиљану, Заграђанин Славољуба, Илић Радишу, Крстић Горана, Миленковић Јовицу, Миловановић Горана, Цветковић Зорана, Коматовић Сашу, Јокић Милана, Станојловић Владана, и све остале часне патроте и родољубе из Републике Србије који су били жртве НАТО алијансе у борби против исте.

Господин Миленић заборавља да сви они који се стављају на страну „ Милосрдног анђела “ заправо желе да омаловаже и повреде историјско сећање и памћење на јунаке са Мишара, Цера, Колубаре, Солунског фронта, Кадињаче, Неретве, Сутјеске, Кошара, и још многих епопеја из наше слободољубиве историје.

Изгледа да сви они који раде против Србије и њених народа заборављају величину једног професора гимназије из Крагујевца, Милоја Павловића, металског радника Тозе Драговића, студента Наде Наумовић, који су пред окупатором и њиховим слугама уздигнуте главе отишли у смрт.

Деловање издајника и слуга окупатора и њихов непријатељски рад увек су били препознатљиви у нашем народу и осуђивани, односно стављани на стуб срама.

Сви они који су се отворено ставили, и стављају у службу непријатеља српског народа себи дају за право да су носиоци култа Немањића и Светог Саве, при чему заборављају да су то највеће светиње и заклетва српског народа и православља, заправо да је православље очувало српски идентитет у вишевековним борбама за слободу.

Американофила и оних који су призивали и призивају НАТО да бомбардује Србију и комада њену територију има још у Србији, али без обзира на њихов број и њихово непријатељско деловање препознати су и не могу осујетити напоре државног руководства Србије и подршку патриота и родољуба, грађана Србије, за очувањем слободе, части и достојантва Србије“ – стоји у саопштењу Окружног одбора СУБНОР-а Шумадије и Градског одбора СУБНОР-а Крагујевца.