САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 816403Укупно посета:
  • 2553709Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

СУБНОР ЧУВАР АНТИФАШИЗМА

Градски одбор СУБНОР Крагујевац посетио је академик проф. др Волфганг Рорбах, директор Историјског института у Бечу, потпредседник Аустријско-српског друштва, историчар и аутор више научних дела, професор Бечког универзитета.

Високог госта примио је председник Градског одбора СУБНОР-а академик Жељко В. Зиројевић са сарадницима и гостима међу којима су били и др Драган Нововић – координатор СУБНОР-а Србије за Рашки округ, председник СУБНОР-а Кнић, Иван Несторовић, академици Раденко С. Круљ, Драган Батавељић као и помоћник градоначелника Крагујевца за међународну сарадњу Александар Штајн.

Поздрављајући госте у име председника СУБНОР-а Србије Душана Чукића Зиројевић је између осталог рекао: „СУБНОР Србије са преко 130.000 чланова је у трајању од преко 70 година себе показао и доказао као снагу антифашизма и постао препознатљив широм Европе.“

Високи гост из Беча, коме је мајка српкиња из Велике Плане а баба Јеврејка из Мађарске, нагласио је:

„Велико ми је задовољство што се налазим у СУБНОР-у који је познат по слободарству и антифашизму и о коме сваког дана слушам све више похвала и признања и осећам се као да сам овде деценијама. Ја се поносим својим српским пореклом и припадности Јеврејима који су поред Руса и Срба много страдали од фашиста и њихових слугу. Српски народ је у својој богатој историји увек био на страни слободе и правде а као доказ за то је и СУБНОР Србије.“

Помоћник градоначелника Крагујевца, Александар Штајн је истакао задовољство што је СУБНОР препознатљив по слободарству, да успешно сарађује са сродним организацијама и Удружењима а као доказ томе је и изузетан однос Амбасаде Израела са СУБНОР-ом Крагујевца, између осталог због породице Несторовић из Кнића и породице Барон – Јевреја, које су Срби – Гружани чували од фашиста. О томе се ћутало али се коначна истина дознала опет захваљујући СУБНОР-у.

Академику Рорбаху, госту из Беча и Александру Штајну уручена су признања СУБНОР-а у знак доприноса за неговање антифашистичких традиција и слободарства.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Ведро
06:2418:38 CEST
ПетСубНед
min 5°C
21/7°C
26/12°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.